Hjem KULE STEDER MASCHMANNS MATMARKED

MASCHMANNS MATMARKED

av Espen Nersveen

Selv med noen måneder på baken så må Maschmanns Matmarked fortsatt kunne kalles et nytt tilskudd på matmarkedet. Og for et tilskudd det har vært. For en som bor vest for Oslo og syntes at Mathallen ligger litt kronglete til så har det vært særdeles velkomment. Men selv om en ser bort fra geografisk plassering så er min personlige mening at denne sjappa troner helt alene på toppen av «sjukt knallbra matsjapper»-lista.

maschmanns04

Som innehaver av en 100% subjektiv, uavhengig og antisponsa matblogg, så har jeg mulighet til å hylle og reklamere for det jeg måtte ønske, når jeg måtte ønske det. I dag har jeg viet noen timer av min sykt dyrebare tid til å gi positiv oppmerksomhet til en matbutikk. Maschmanns Matmarked i Karenslyst Alle på Skøyen. Gratis reklame, værsegod.

maschmanns07

Det er dessverre få butikker her til lands som kan huke av «inspirerende» som egenskap. Butikker man kan tre inn i uten en eneste tanke om hva man skal ha til middag, og etter et par minutters spankulasjon langs ferskvarediskene sliter med å måtte velge blant alle de tilkomne ideene. Maschmanns er unntaket som bekrefter regelen. De henger sitt eget kjøtt, halvparten av fiskedisken består av levende produkter, det er knapt en grønnsak eller en frukt som er pakket inn i plast, de har en ost til hver eneste dag i året, skinker og pølser, eget bakeri, pizzeria og selvfølgelig en bistro for de som ikke ønsker å lage maten selv. Et komplett matmekka.

maschmanns09

Stedet er fylt med kunnskap som bidrar til at man får lyst til å prøve ut nye råvarer, nye teknikker og nye smakskombinasjoner. Man får nesten en trang til å legge igjen sine hardt inntjente kroner et sånt sted, og det hjelper jo ikke når man i det fjerne hører kjøkkenet sitt skrike etter de gode råvarene.

maschmanns06

Nordmenn er generelt sett ganske så glad i å klage, og maten slipper hvertfall ikke unna. Maten er for dyr, utvalget for dårlig, butikkene er triste, folket må våkne opp, mat er snobberi osv. osv.
Jeg syntes det er helt greit å mene at maten skal være billig da folk har forskjellige behov, forskjellige utgangspunkt og forskjellige prioriteringer. Som matinteressert har jeg heller ikke vanskelig for å forstå de som klager på lite spennende butikker og dårlig utvalg. Det er jo staå de aller fleste steder der mat handles. Men man må velge hva man vil klage på, for å klage på både pris og utvalg blir feil.

maschmanns08

Om du mener at ferskvaredisken, eventuelt mangelen på en sådan, til Kiwi er djevelens verk så kan du ikke samtidig klage på at den økologiske, langtidsmørna entrecoten hos Maschmanns er dyr. Om du går i fakkeltog for å senke kiloprisen på levende sjøkreps så har du smileplikt neste gang du skal handle grønnsaker på din lokale Bunnpris.

maschmanns05

Jeg kjører en sliten, eldre Skoda, har kun en dress (og den er for liten) og hull i halvparten av buksene mine. Men jeg spiser god mat, og drikker god vin. De fleste av naboene mine kjører veldig flotte biler, går i dress på jobben, men har de god mat til middag? Når jeg tenker meg om så har de sikkert det også, okey, dårlig eksempel. Men for de som ikke har råd til alt og enda litt til, så må det prioriteres. Det var essensen i det litt dårlig illustrerte poenget.

Jeg syntes du skal prioritere mat. Priotere de kule folka som går i bresjen for å gjøre den tilgjengelig. Prioritere Maschmanns. God fornøyelse.

p.s. Til de av dere som merkelig nok ikke bor på Oslo vest, fortvil ikke. Løsningen er nærmere enn du tror.

maschmanns03maschmanns02maschmanns01

Mer snacks

22 kommentarer

Kristine mars 15, 2013 - 08:57

Espen! Må bare si at jeg digger bloggen din! Den er kul (og har spennende oppskrifter så klart), og det er både inspirerende og morsomt å lese innleggene dine 🙂 Heia bloggen!

Espen Nersveen mars 15, 2013 - 09:45

Så trivelig tilbakemelding Kristine. Takk skal du ha. 😉

Marie mars 16, 2013 - 21:11

Veldig fin blogg med sin helt egen stemme og identitet! Takk for at du deler dine ord og bilder! Jeg har ikke vært på Skøyen enda, men besøkte Mathallen – og etter alle udelt positive medieoppslag synes jeg det var utrolig skuffende og lite spennende. Maschmanns ser ut fra dine bilder som om de er i en helt annen liga. Og det trenger vi.

Espen Nersveen mars 17, 2013 - 12:42

Tusen takk for hyggelige ord. 😉
Jeg er ikke så veldig imponert over Mathallen jeg heller, selv om jeg syntes det er et knallbra initiativ. Maschmanns er jo mye mindre, men en veldig bra og komplett matbutikk. Anbefaler å ta turen.

Morten Båtbukt mars 20, 2013 - 10:19

Fin sak. Vi har dessverre ikke slikt i Bergen, men om dere (i Oslo) bruker dem nok blir de kanskje store nok til å utvide. De kan trygt se på dette som en oppfordring!

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Exception_that_proves_the_rule

Kaja mars 22, 2013 - 13:49

Ble tipset om bloggen din av min søster – og er skikkelig imponert! Helt enig i at Maschmanns er utrolig bra. Hyggelig og kunnskapsrik betjening. Vel verdt pengene. Man må ikke glemme at alternativet er aldri null – dårlig entrecote koster alt mellom 199-249 kr/kg, Maschmanns’ koster 299 kr/kg, og 379 kr/kg for den sykt bra tørrhengte varianten.

Espen Nersveen mars 22, 2013 - 13:53

Tipsing er stas, velkommen skal du være.
Og helt enig, forskjellen i kvalitet er langt større enn forskjellen i pris. Heia Maschmanns og Heia gode råvarer.

Morten Båtbukt mars 22, 2013 - 14:03

Apropos: vi har ikke Maschmanns eller noe med tilsvarende utvalg av kvalitet i Bergen (dessverre), men tørrhengt kjøtt har vi. H. Brakstad er en slakter av den gamle skolen som kun bruker okse (han mener ku ikke lengre holder kvaliteten) , skjærer alt selv og modner det selv (etter kundens preferanser). De kan man enten kjøpe av direkte (de ligger i Godvik) eller hos Rivelsrud på Kjøttbasaren. Prisen er også høyere enn hos Rema, men kvaliteten er langt høyere enn prisforskjellen.

Strandkrabbesuppe | Heia Mat oktober 14, 2013 - 08:52

[…] skrevet på handlelisten. Denne gangen var det en liten gjeng med sprell levende strandkrabber. Fra Maschmanns […]

Helge oktober 22, 2013 - 12:50

Kjøpte T-Bone her og den var SYKT bra!! Omtrent så tårene trillet for hver bit. Ok, 300,- for en 5cm tjukk jævel, men så holdt den fint til 2 personer. DA blir det ikke så ille allikevel. Men hverdagshandel blir nok dessverre ikke foretatt her (med mindre den lottokupongen går inn til helga da). Håper inderlig nok folk tar seg råd til å gå innom her sånn en gang i mellom i alle fall.

Espen Nersveen oktober 22, 2013 - 14:03

Hørtes bra ut Helge. Blir selvfølgelig litt kostbart å handle her hver dag, men et par dager i uka går jo fint. Må jo ikke kjøpe T-Bone hver gang heller? 🙂

Mathias oktober 22, 2013 - 22:54

Det er da ikke så dyrt der som folk tror. Gullkjøtt t-bone mener jeg koster 499. Ja du kan kjøpe Gilde t-bone på Meny for 100 mindre. En sliten en fra Gilde er langt i fra det samme som vellhengt kjøttfe som er modnet ekstra lenge.
Synes stedet er fantastisk. Mer av dette!

Braiserte oksekjaker | Heia Mat desember 14, 2013 - 11:39

[…] lagt min elsk på oksehaler og svinekjaker her på bloggen. Og takket være de fisefine folka på Maschmanns så har jeg god tilgang på mye moro mat. I dag var det kjakene som skulle til pers, og etter […]

Heia Mat – KULLGRILLET ENTRÊCOTÉ april 2, 2014 - 06:59

[…] serveres med noe enkelt. Ved denne anledningen var det et nydelig stykke tørrhengt entrecote fra Maschmanns. Kjøttet ble servert med en frisk og krispy salat med snasne ingredienser som linser, ruccola og […]

Heia Mat – NEDSKJÆRING AV STORFE – FORPART april 8, 2014 - 10:35

[…] er en ekstremt dårlig skjult hemmelighet at jeg er BFF med Maschmanns. Jeg er sjeleglad for at det fortsatt er noen som tør å satse utelukkende på kvalitet i dagens […]

Heia Mat – PIZZA PÅ GRILLEN april 24, 2014 - 12:55

[…] pizza til middag og far satte seg ikke akkurat på bakbena. Vi tok turen til vår faste matsjappe Maschmanns og tok med oss et supert pizzamel, et utvalg salami, bøffelmozzerella, taleggio og nyplukket […]

Heia Mat – KALVESCHNITZEL & CAPRESE september 22, 2015 - 19:14

[…] var så frekk at jeg kjøpte min schnitzel ferdig preparert på Maschmanns matmarked, men det er jo særdeles enkelt å lage selv også. Man tar en skive ytrefilet av kalv og banker […]

Heia Mat – KULLGRILLET SJØKREPS februar 9, 2016 - 09:07

[…] skulle en tur på Maschmanns Matmarked for å finne meg en fin skrei til middag da jeg fikk øye på de. De lå der mellom noen kamskjell […]

Heia Mat – KULLGRILLET CÔTE DE BOEUF mars 29, 2016 - 13:44

[…] tikket inn hele 1400 gram på vekta. Tørrhengt i 4 uker, gressforet og økologisk. Fra bonden, via Maschmanns Matmarked og hjem til meg. Jeg betviler på ingen måte at vi stammer fra apene, jeg har for mange […]

Heia Mat – PASTA CARBONARA mars 30, 2017 - 14:54

[…] dere til å spise det igjen. Og igjen. Og igjen. En knallgod pasta med tykke skiver pancetta fra Maschmanns, masse parmesan, et par egg også litt anti-klassisk salvie for å runde av […]

Heia Mat – SØTE NORSKE TOMATER MED AUBERGINEKREM juni 13, 2017 - 13:02

[…] var innom Maschmanns Matmarked her om dagen og så disse helt fantastisk fine tomatene. For noen farger. Tomatene viste seg å […]

Heia Mat – SALTBAKT PIGGVAR juni 21, 2017 - 08:59

[…] plukket jeg opp der jeg plukker opp alt jeg ikke har råd til, nemlig på Maschmanns. Det var et forholdsvis spontant kjøp, men man kan vel si at fisken snakket til meg. Selv om den […]

Det går ikke å kommentere