Hjem VIN TIL MATENHVITVIN ORANSJE RIESLING FRA MOSEL

ORANSJE RIESLING FRA MOSEL

av Espen Nersveen

Stadig oftere plukker jeg med meg flasker fra Vinmonopolet av ren nysgjerrighet, det er jo så gøy å utforske. Så kan man jo lure på om det å kjøpe en riesling fra Mosel er så voldsomt innovativt, men her har vinmakeren Sybille Kuntz valgt å gi vinen hele 6 uker med skallkontakt. Og en oransje riesling har jeg aldri smakt før. Før nå.

Sybille Kuntz er sertifisert biodynamisk og besitter 16 hektar vinmark i Mosel i Tyskland, og dyrker utelukkende riesling. Hun lager både vanlig tørr riesling og et par cuveer med restsukker, men det er altså kuriositeten oransje riesling jeg plukket med meg. En vin som altså har fått 6 ukers skallkontakt, og som er ufiltrert, knusktør og heller ikke tilsatt noe svovel.

Klassisk Mosel-riesling har mange typiske duft- og smaksknagger, og mye av drue- og stedstypisiteten har her forsvunnet til fordel for et mer typisk skallkontaktspreg. Friske grønne epler og mineralitet er byttet ut med honning, moden aprikos og ikke minst en skikkelig tørr og fast struktur. Spennende, gøy og definitivt annerledes. Jeg drakk den til noen faste oster og litt god salami og det var en knallgod kombo. Dette er definitivt matvennlig.

Sybille Kuntz Riesling
Pris: 289,40
Varenummer: 10453801
Bestillingsutvalget

Klar og varm oransje i fargen. Noe dempet aromatisk umiddelbart, men åpner seg raskt i glasset. Dufter av tørkede blomster, fersken, aprikos, honning, tørt høy samt litt jordlige toner. Middels fyldig med smak av moden og saftig stenfrukt. Frisk syre og tydelig struktur og tørrhet fra skallkontakten med fast utgang. Kul vin.

Smaksnotat

Mer snacks

3 kommentarer

Bengt Frøyland juli 3, 2019 - 12:43

Biodynamisk vin – antroposofisk vin laget i samarbeid med kosmos, stjernetegn og natur…

Sikkert god 🙂

frode august 13, 2019 - 17:32

Liker godt bloggen din og jeg er ikke redd for å prøve nye ting, men dette var bare forferdelig.
Smakte hjemmelaget gjæret te.
Frode

Espen Nersveen august 15, 2019 - 09:59

Hyggelig at du liker bloggen, men synd du endte opp med å kjøpe en vin som du mislikte såpass sterkt. Haha. Jeg håper vi matcher bedre på senere vintips. 😉

Det går ikke å kommentere