Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST SALTE VAFLER MED LØYROM

SALTE VAFLER MED LØYROM

av Espen Nersveen

Det var ganske så spontant det hele, men jeg fikk guttene på middag. De som for typ 10 år siden inspirerte meg til å begynne å lage mat. Det følger alltid litt angst med på kjøpet når man skal servere folk som er flinkere enn en selv. Heldigvis så bestilte de ribbe før jeg i det hele tatt hadde begynt å tenke på hva jeg skulle servere. Og ribbe begynner jeg å bli ganske så komfortabel med. Men hva skulle jeg servere som forrett?

Dette er jo litt jålete gutter, og det var selvfølgelig gitt at vi skulle drikke Champagne. I glasset helte jeg årgangsboblene til Launois, og jeg bestemte meg for å lage vafler. Det naturlige valget når det snakkes forrett. Men jeg lagde de grove og serverte de med seterrømme, løyrom, rødløk og dill. Det ble knallbra, og kvelden utartet seg tilsvarende. Vi knertet en rekke særs tiltalende flasker med gjæret druesaft, vi spiste vafler med løyrom, klassisk juleribbe og avsluttet med pepperkaker og Stilton. De pratet om hvor dritt det er å være i forhold, og jeg raljerte om hvor episk det er å være singel og på tinder. Eller var det motsatt? Anywho. Lag vafler neste gang du skal ha noe snacks å starte kvelden med da. Kanskje til og med på julekvelden?

Denne oppskriften holder til 6 store vafler med 6 hjerter pr. vaffel.

SALTE VAFLER MED LØYROM

Det var ganske så spontant det hele, men jeg fikk guttene på middag. De som for typ 10 år siden inspirerte meg til å begynne å lage mat. Det følger alltid litt angst med på kjøpet når man skal servere folk som er flinkere enn en selv. Heldigvis så bestilte de ribbe før jeg i det hele tatt hadde begynt å tenke på hva jeg skulle servere. Og ribbe begynner jeg å bli ganske så komfortabel med. Men hva skulle jeg servere som forrett? BRØD OG BAKST vafler, løyrom, rømme European Print oppskriften
Nok til: 6 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.8/5
( 56 vurderinger )

Ingredienser

 • 2 dl melk
 • 1 dl øl
 • 50 g usaltet smør
 • 15 g fersk gjær
 • 2 egg
 • 1/2 finhakket rødløk
 • 1 ts bakepulver
 • 5 g salt
 • 5 g sukker
 • 150 g hvetemel
 • 120 g sammalt grovt hvetemel
 • seterrømme
 • 2 bokser á 100 g løyrom
 • 1/2 finhakket rødløk
 • 1 kvast dill

Sånn gjør du det

- Finhakk en halv rødløk og bland det i en arbeidsbolle sammen med mel, salt, sukker og bakepulver.

- Smelt 50 gram smør og bland i melk og øl. Når dette holder ca. 37 grader så trekker du kjelen vekk fra pannen og rører inn gjær. Pisk så inn to egg.

- Hell så alt det tørre gradvis i kjelen mens du hele tiden visper så du får minst mulig klumper i røra.

- La røra stå i minst 30 minutter, eventuelt over natta i kjøleskap.

- Stek vaflene i et varmt og smurt vaffeljern, og la de kjøle seg ned på rist i etterkant.

- Så er det bare å klinke til med masse rømme, finhakket rødløk, løyrom og dill.

- Hiv innpå vafler, drikk Champagne og kjenn på takknemlighet. Det er snart 2021 folkens!

Mer snacks

3 kommentarer

Kine desember 18, 2020 - 19:32

Hei!
Dette ser jo smashing ut! Et godt alternativ til ribbe med asiatisk vri også, eller vil du da anbefale annen forrett? 🤔

Espen Nersveen desember 20, 2020 - 21:17

Løyrom funker som forrett til alt. Kjør på!

Marianne januar 19, 2021 - 08:40

Coucou, ser lekkert ut, regner med at man kan bruke klaret smør( uten melkeproteiner) og likeså en annen melk? havre,rismelk? Hva sier du til det?

Det går ikke å kommentere