Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN VINMONOPOLETS BESTE CRÉMANT?

VINMONOPOLETS BESTE CRÉMANT?

av Espen Nersveen

Nå skal jeg ikke påstå at jeg har smakt på alle utgavene av Crémant som er tilgjengelig på polet, men at dette må være en av de aller beste er jeg ikke i tvil om. En strålende og kompleks utgave, laget på Pinot Noir og Chardonnay fra Jura.

En Crémant er alltid laget på tradisjonell metode, altså som Champagne, men drue-innholdet kan variere hvorvidt det er en Crémant du Bourgogne, Crémant d’Alsace, Crémant du Jura osv. Kvaliteten vil selvfølgelig også variere mye, fra spinkle utgaver uten nevneverdig potens til komplekse og rike utgaver der største forskjell fra Champagne er navnet på etiketten. Denne flasken tilhører sistnevnte kategori.

Det er den svært anerkjente Tissot-familien som har dyrket frem disse druene, en av de aller fremste produsentene i den franske fjellregionen Jura på grensa til Sveits. En innovativ produsent med 35 hektar vinmark og som jobber økologisk og biodynamisk. De mener at ved å unngå sprøytemidler, spontanfermentere med stedegen gjær og bruke minst mulig svovel er det som skal til for at vinen skal uttrykke sitt terroir på best mulig vis. De vet hva de driver med.

Dette er uten tvil en av de aller beste musserende viner jeg har smakt fra utenfor Champagne. Aromatisk, rik og kremete med klar Jura-signatur. Det er bare å legge inn en bestilling på vinmonopolet først som sist.

Tissot Crémant du Jura
Pris: 235
Varenummer: 4936501
Bestillingsutvalget

Dufter tiltalende av voks, salt sjø, sitron og nøtter. Fyldig og luftig mousse med kremete munnfølelse. Strålende friskhet, flott konsentrasjon og nydelig, lett bitter ettersmak. En kompleks, eminent og velsmakende Crémant.

Smaksnotat

Mer snacks

5 kommentarer

Turid Langli juni 4, 2017 - 17:48

Kan også anbefale Cremant de Bourgogne, extra brut fra Clotilde Davenne. Lekker rødgul farge, frisk og nydelig smak.

Espen Nersveen juni 4, 2017 - 20:52

Enig. Den er digg den. 😉

JURA RULER – Heia Mat mars 3, 2019 - 12:32

[…] fruktkonsentrasjon. En vin vi ikke smakte nå, men som jeg har skrevet om her tidligere er hans Cremant som er helt strålende, og jeg har fortsatt tilgode å smake en bedre Cremant enn […]

Per Leines Lausund september 21, 2019 - 21:36

Jeg skulle ønske en cremant soø?Charles Sparr cremant d’Alsace cuvee Halleluja var tilgjengelig på polet, sikkert sammen med mange andre gode alsassere. Da hadde champagne fått svært hsrd konkurranse!

Per Leines Lausund september 21, 2019 - 21:38

Fingerfeil: *som og *hard

Det går ikke å kommentere