Hjem MINE OPPSKRIFTER TZATZIKI MED SITRONYOGHURT

TZATZIKI MED SITRONYOGHURT

av Espen Nersveen

Jeg elsker egentlig alt man kan dyppe et digg surdeigsbrød i. Være seg hummus, gremolata, aioli, tzatziki eller bare en god olivenolje. Av en mer eller mindre uvisst grunn så er det sjukt lenge siden jeg har laget tzatziki, så det var det på tide å gjøre noe med. Da var det jo perfekt timing at jeg kunne lage det med sitronyoghurten fra Liberté. (Annonse)

Tzatziki er jo ekstremt kjapt og enkelt å slenge sammen. Få ingredienser, enkel fremgangsmåte, men skikkelig digg på smak og særdeles anvendelig. Jeg serverte den som snacks med et surdeigsbrød, men det er kjempegodt til helstekt kylling, alt av lammeretter, sammen med bakte rotgrønnsaker og sannsynligvis en hel rekke andre ting.

Liberté er en serie yoghurter jeg er stor fan av. Og det ville jeg faktisk sagt selv om jeg ikke fikk betalt for det. Superfint design, veldig god på smak og helt annerledes enn andre konkurrerende produkter. Sitronyoghurten som jeg har brukt her har en skikkelig digg sitronblanding i bunnen av boksen, som man rører inn i selve yoghurten. Nam! Man kan selvfølgelig også bruke yoghurt naturell om man ikke ønsker et tydelig sitronpreg på tzatzikien.

TZATZIKI MED SITRONYOGHURT

Jeg elsker egentlig alt man kan dyppe et digg surdeigsbrød i. Være seg hummus, gremolata, aioli, tzatziki eller bare en god olivenolje. Av en mer eller mindre uvisst grunn så er det sjukt lenge siden jeg har laget tzatziki, så det var det på tide å gjøre noe med. MINE OPPSKRIFTER tzatiki, yoghurt, tilbehør, dipp European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 5.0/5
( 2 vurderinger )

Ingredienser

  • 1 beger Liberté sitronyoghurt
  • 1 agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve timian
  • 1 sitron
  • 1 digg surdeigsbrød
  • salt og pepper
  • olivenolje

Sånn gjør du det

- Hell yoghurten fra Liberté over i en arbeidsbolle, og rør sitronblandingen godt inn i resten av yoghurten.

- Så tar du agurken. Den deles i to på langs, og med en teskje så skraper du ut kjernen. Hvis ikke kan tzatzikien bli i overkant vandig. Resten av agurken rives med et grovt rivjern. Ha den revne agurken over yoghurten.

- Finhakk så et fedd hvitløk og en neve timian. Eventuelt en annen urt du måtte foretrekke. Over i yoghurtbollen med det.

- Riv skallet til en sitron, og ha det over i bollen og bland alt godt sammen.

- Så må du smake til det hele med litt salt og pepper. Kanskje en dæsj god olivenolje også kan løfte det hele? Skvis gjerne inn litt sitronsaft også om du som meg ikke kan få nok sitrus i maten.

- Digg da? Moms innpå.

Mer snacks

1 kommentarer

Sunniva november 21, 2020 - 19:11

Spennende matblogg…og den sitronyoghurten er bare så utrolig god…

Det går ikke å kommentere