Jeg var så frekk at jeg kjøpte min schnitzel ferdig preparert på Maschmanns matmarked, men det er jo særdeles enkelt å lage selv også. Man tar en skive ytrefilet av kalv og banker den helt flat. Dypper den i mel, så i sammenvispete egg og til slutt i brødsmuler eller griljermel, gjerne ispedd litt ferske urter. Kjøttet stekes kun et par minutter i en varm panne i litt smør også er det ferdig. Pinlig enkelt, men overraskende godt.
Til kjøttet så lagde jeg en caprese. Verdens enkleste salat. En god bøffelmozarella, noen gode tomater, litt olivenolje, salt og et par blader med basilikum.
Måltidet ferdigstilles med litt fennikelsalami, et par gode oster og noen knasende brødpinner.
Også må man jo drikke vin til da. Hva er vel en middag uten et glass vin. Jeg drakk en snadrete rødvin fra Beaujolais og Jean Paul Brun. Deilig midtukedagsmåltid.
2 kommentarer
Ser digg ut! Fine boller og tallerkener også. Hva er din foretrukne leverandør her? 🙂
Takk du. Har ingen foretrukne leverandører eller produsenter på porselen, men plukker med meg litt her og der om jeg kommer over noe fint. Vil heller ha mange forskjellige skåler enn 10 stk av samme. Det gjør seg i bloggsammenheng også. 🙂
Det går ikke å kommentere