Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST BRUSCHETTA MED YOGHURT, TOMAT OG GREMOLATA

BRUSCHETTA MED YOGHURT, TOMAT OG GREMOLATA

av Espen Nersveen

Selv om jeg er veldig glad i å koke, steke, grille og braisere mat, så elsker jeg også mat som nesten ikke krever noe innsats. Gode råvarer, litt kutting, blande ting sammen, også plutselig har man noe som både ser pent ut og smaker fortreffelig. I dag ble det bruschetta med tomater, gremolata og en splitter ny yoghurt naturell fra Liberté. (Annonse)

Som ihuga gluten-entusiast er et godt landbrød alltid en bra start når en lunsj uten varmebehandling skal settes sammen. Jeg plukket med meg en rekke forskjellige tomater, kanskje først og fremst fordi det ser pent ut på bilde. Jeg laget en enkel gremolata på urter, hvitløk, sitron og olivenolje. Men det morsomme her, som kanskje ikke er så vanlig, er å smøre skivene med yoghurt naturell. Og jeg falt umiddelbart for smaken til denne nye Liberté. Rik og syrlig på smak med luftig og smooth tekstur. Særs egnet til denne retten, men gleder meg også til å bruke den til alt fra frokostyoghurt via tzatziki til desserter.

Det ser forøvrig utrolig lekkert ut når man marmorer yoghurten med gremolata. Det kan fint settes frem og serveres til så og si alt av kjøtt og fisk etter min mening. Den syrlige og friske yoghurten kler den litt krydrete smaken av urter og olivenolje utrolig godt. Dødsdigg.

BRUSCHETTA MED YOGHURT, TOMAT OG GREMOLATA

Selv om jeg er veldig glad i å koke, steke, grille og braisere mat, så elsker jeg også mat som nesten ikke krever noe innsats. Gode råvarer, litt kutting, blande ting sammen, også plutselig har man noe som både ser pent ut og smaker fortreffelig. I dag ble det bruschetta med tomater, gremolata og en splitter ny yoghurt naturell fra Liberté. (Annonse) BRØD OG BAKST BRUSCHETTA MED YOGHURT, TOMAT OG GREMOLATA European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 4.0/5
( 3 vurderinger )

Ingredienser

  • 1 landbrød
  • masse tomater
  • 1 beger Liberté yoghurt naturell
  • 1 neve rosmarin
  • 1 neve bladpersille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • en neve nøtter
  • salt og pepper
  • olivenolje

Sånn gjør du det

- Gremolata lages helt enkelt ved at man finkutter diverse urter, som rosmarin og bladpersille i mitt tilfelle, og har det over i en arbeidsbolle. Finhakk et par fedd hvitløk og riv skallet til en sitron i samme bolle. Hell over raust med god olivenolje til du har en saus og smak til med salt og pepper.

- Landbrødet deles i skiver og tomater i egnet størrelse. Jeg brukte små tomater og delte de i fire. 

- Yoghurten kan enten presenteres for seg, eller du kan heller noen skjeer over et fat og marmorere det med gremolata. 

- Smør skiva med et tykt lag yoghurt, legg over en raus mengde tomat og dryss over gremolata.

- Jeg hadde også kjøpt inn noen sjukt gode røkte mandler som jeg grovhakket og strødde på toppen.

- Nå sitter du igjen med en brødskive som er mer eller mindre umulig å spise uten å søle, men fy pokker så digg det er. Og så utrolig enkelt. NAM!

- Løp og kjøp yoghurt fra Liberté!

Mer snacks

2 kommentarer

http://artessaywriting15.mee.nu/positive_influence_reading_has april 29, 2020 - 13:58

I can say, that this dish very suitable for this dish, but am also looking forward to using it for everything from breakfast yogurt via tzatziki to desserts.

Magne Forland november 29, 2021 - 14:51

Hei!
Jeg har ved noen anledninger vært innom spisestedet i Åmot. Flotte lokaler som fortjener å få godt besøk. I går var jeg innom der for å få litt servering. Det som imidlertid mangler er service. Har betraktet de som skal yte service, og blitt sjokkert over dere mangel på imøtekommenhet. Dette kan ikke en bedrift av denne klasse være betjent av Kundene kan se at bordene ikke blir ryddet, de som blir ryddet er på den måten at dekketøy blir fjernet, uten at bordene gjennomgående blir tørket/rengjort. Når en så ser betjeningen sitte inne på siderommet, eller de lager til en rett. En rett der det skal tilsettes salat eller grønt, og der de da med de samme fingre (uten hansker) henter dette fra en hylle oppe på anretningen, blir man sjokkert. Dette kan ikke ledelsen finne seg i. Det er dog ledelsen som legge listehøyden. Sier dette så sterkt med bakgrunn i at hadde det vært en annen ladestasjon med mat, hadde Heia Mat blitt forbigått.
Håper eierne tar dette a nota og gjør noe.
Ps! Jeg har gjennom årtier spist 60 -70% av maten min langs norske landeveier.

Det går ikke å kommentere