Hjem SJØLVE LIVET MORGENSTUND

MORGENSTUND

av Espen Nersveen

Når man har en sånn 50/50 ordning med barn som jeg har så oppleves de timene fra man står opp til man går ut av døra ganske så forskjellig avhengig av hvilken uke det er. Misforstå meg rett, det er ingenting som er hyggeligere enn å bli vekket av stemmen til en liten tass på 2,5 år som roper «Pappa, jeg er våken!» Men jaggu har jeg ikke klart å venne meg til stillheten, roen og følelsen av at man har uendelig med tid de morgenene jeg er alene også.

Jeg er overbevist om at jeg hadde vært den soleklart best egnede kandidaten som Minister dersom regjeringa hadde tatt ansvar og etablert Departementet for Kos & Hygge. Jeg kjøper blomster til meg selv, jeg tenner alltid levende lys, jeg fyrer i peisen og jeg må ha det ryddig rundt meg. Bekjente tunger betviler min seksualitet, men for mitt vedkommende så påvirker disse tingene humøret mitt i veldig stor grad. Jeg får masse energi av å ha det ryddig, rent og koselig, og tilsvarende negativ energi når det er rot og kaos.

Jeg er ikke et voldsomt frokostmenneske, særlig ikke når jeg er alene. Men kaffe, det må jeg ha. Jeg liker den lysbrente, terroirdrevne, fruktige, syrlige og friske smaken. Når den i tillegg håndbrygges så blir jeg revet med. Det er så godt. Tim Wendelboe, Supreme Roastworks og KAFFA Oslo er stødige leverandører av kaffe i denne kategorien. Løp og kjøp!

Akkurat nå snurrer Bon Iver sin «For Emma, Forever Ago» på Pro-Ject’n, jeg blar i det mest inspirerende vinbladet Noble Rot, jeg har Kaffa sin colombianske La Palma y El Tucan på V60’n og jeg grubler på hva jeg skal spise i helgen. Helt på grensen til å være en parodi på morgenstund har gull i munn. Heldigvis kommer vasking av klær, raking av løv og nedmontering av trampoline til å få meg ned på jorda igjen.

God søndag!

Mer snacks