Jeg var innom Maschmanns Matmarked her om dagen og så disse helt fantastisk fine tomatene. For noen farger. Tomatene viste seg å være fra Hanasand Gård på Rennesøy, like utenfor Stavanger, og jeg måtte selvfølgelig ta med meg en pose full. Lite visste jeg da at smaken skulle være like ekspressiv som fargen. Intense og søte.
I tillegg til mye annet godt så havnet det også et par aubergine i handlekurven. Landbrød fra W.B. Samson hadde jeg allerede og ideen om hvordan tomatene skulle serveres var på plass. Lett ristet landbrød med auberginekrem og friske tomater hørtes godt ut, og jaggu smakte det ikke godt også.
INGREDIENSER
- elleville tomater
- aubergine
- sjalottløk
- hvitløk
- olivenolje
- salt og pepper
- landbrød
SLIK GJØR DU DET
– Legg auberginen i en ildfast form, ta en gaffel og prikk hull over hele overflaten. Dryss over litt olivenolje og bak i ovnen på 180 grader varmluft i 1 time. De skal være helt myke når de er ferdige.
– Landbrød skjæres i skiver og legges i ovnen når du tar ut auberginen. De trenger kun et par minutter, de skal bli såvidt sprø.
– Del auberginen i to, og skrap ut innholdet med en skje. Grovhakk.
– Finhakk litt sjalottløk og hvitløk og fres i en panne med litt olje. Tilsett auberginen og fres det hele sammen i et par minutter.
– Ha så aubergineblandingen over i en blender, eventuelt bruk en stavmikser, og kjør det hele til en puré. Smak til med salt og pepper, god olivenolje og saften av en halv sitron.
– Tomatene deles i fire båter, dryss over litt god olivenolje og noen klyper havsalt.
– Smør auberginpuréen over landbrødet og legg over tomatene. Strålende snacks. Kombinasjonen aubergine og tomat var strålende, og med så gode tomater så gjelder det å holde smakene rene.
– Bra jobba, tommel opp og kudos til Hanasand Gård!
1 kommentarer
Noen forretter som ser bra ut til en grillfest, selv for julebordet, vil se bra ut foran familien. tror du ikke?
Det går ikke å kommentere