Hjem VIN TIL MATENRØDVIN SÆRS SOLID NEBBIOLO FRA SANDRONE

SÆRS SOLID NEBBIOLO FRA SANDRONE

av Espen Nersveen

Nebbiolo, nebbiolo, nebbiolo. Gammel kjærlighet ruster aldri. Alle kjenner til Barolo og Barbaresco, men hva med når druematerialet holder skyhøy kvalitet, men geografisk ikke hører hjemme i de nevnte appelasjonene? Det er det som er tilfellet med innholdet i denne flasken, og selv om Sandrone er mest kjent for sine to fremragende Barolo’er har jeg ordentlig sansen for denne flasken med innhold fra Roero, nord for byen Alba.

Under min første tur til Piemonte tok vi en svipptur innom vinmarkene til Sandrone i området Valmaggiore i Roero hvor disse druene er fra. Visuelt framifrå vinmarker i bratte åssider med leire og kalkholdig jordsmonn. Sandrone håndplukker alle druene sine til denne vinen, de avstilkes 100% og får nærmere 2 års lagring hvorav ca. halvparten på franske fat på 660 liter før salg.

Sandrone regnes som en av de første modernistene i Piemonte, selv om han i senere tid har tatt noen skritt tilbake og vinene hans fremstår i dag ganske så tradisjonelle. Delikate, elegante viner med sødmefull frukt er betegnende for hele hans portefølje.

Dette er en flaske som er digg nå, men blir ikke verre av en time eller to med luft før åpning. Den tåler også fint noen år i kjelleren. Drikk den til oksehaleragu, lammeskank eller gryte med høyrygg. For eksempel.

Sandrone Nebbiolo d’Alba Valmaggiore 2014
Pris: 340,-
Varenummer: 6811201
Bestillingsutvalget

Dyp og noe sødmefull duft av mørke bær, lær og roser. Saftig og frisk rødbærsfrukt i anslaget. Flott syre. Strammer seg pent opp, men er fint balansert. Mørk, tett og konsentrert avslutning med finslepne tanniner og god lengde. Flott vin.

Mer snacks