Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP MATVENNLIG GRÜNER VELTLINER

MATVENNLIG GRÜNER VELTLINER

av Espen Nersveen

Norge er et de aller største markedene for tysk riesling, uavhengig av innbyggertall, og det er vel og bra. Dog finnes det et strålende og særdeles matvennlig alternativ i nabolandet Østerrike. Druen grüner veltliner har en noe mer dempet syrlighet og hakket større fylde enn riesling, men den litt rikere stilen og hakket mer modne frukten gjør den veldig egnet til en rekke retter.

Når jeg er ute og spiser så kan jeg virkelig sette pris på den perfekte mat- og vinmatchen som de fremste vinkelnerene klarer å sette sammen. Når jeg spiser hjemme derimot så holder det ofte at det ikke er en total kræsj. Hva vil jeg spise? Hva vil jeg drikke? Kan det kombineres? Ja, topp. Da går vi for det. Og det er nettopp i den sammenhengen at det er praktisk å ha noen flasker med grüner veltliner liggende, de kan funke til så mangt.

Som denne retten med puylinser, gulrøtter, feta og koriander som jeg nylig koste meg med.

Denne vinen kommer fra regionen Kamptal i Niederösterreich, mer eller mindre helt nord i vinlandet Østerrike. Rabl er en produsent som arbeider biodynamisk og bruker stedegen gjær for å få igang fermenteringen. Druene til denne vinen er høstet svært sent, noe som kommer tydelig frem i form av et særdeles modent fruktbilde. Prisen er ikke avskrekkende og vinen kan drikkes til et vidt spekter av retter med sjømat, kylling og svin. Gi den et forsøk da vel.

Rabl Grüner Veltliner Käferberg 2017
Pris: 235,-
Varenummer: 8083101
Basisutvalget

Dufter tiltalende av blomstereng, moden gul frukt, honning og litt bakte kryddertoner. På smak er det mye av det samme med moden fersken, bakt eplekake og sitrusfrukt. Delikat og fyldig munnfølelse. Krydret og sitruspreget ettersmak med et streif av grapefrukt. Flott ettersmak som sitter lenge. Lettdrikkelig, frisk og balansert med kjøttfull, moden og rik fruktstil. Dette funker.

Smaksnotat

Mer snacks