Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL ANDECONFIT MED SØTPOTETMOS

ANDECONFIT MED SØTPOTETMOS

av Espen Nersveen
Confiterte andelår er aldri feil. Det er så smaksrikt, fett og digg at smaksløkene blir viltre bare av å tenke på det. Aller best blir det om man confiterer de selv, men det er faktisk overraskende høy kvalitet på flere av de ferdige utgavene også, og da er maten plutselig ferdig på 20 minutter, kontra flere timer. Som småbarnsfar kan man like det iblant. Da vagger plutselig andelårene fra helgemåltidet til hverdagsmaten.

Andelårene jeg kjøpte ferdig confitert var fra Gårdsand, men her finnes det flere tilbydere og jeg mener at Holte Gård også har en utmerket utgave. Alt som krevdes var 20 minutter i ovnen, rive lårene fra hverandre med en gaffel også var én ingrediens klar. Lårene ble servert på en mos av potet og søtpotet, litt salat på slengt på toppen og så var maten på bordet.

INGREDIENSER

  • 1 andelår pr. pers
  • 50/50 søtpotet/melen potet
  • smør
  • melk
  • salt og pepper
  • grønn salat
  • olivenolje
  • sitron

SLIK GJØR DU DET

– Andelårene går jo av seg selv om du kjøper ferdig, men dersom du vil lage de selv så har jeg en fremgangsmåte på hvordan å lage de i ovn her, og en fremgangsmåte på hvordan å lage de sous vide her. Begge deler funker som juling.

– Barna mine elsker potetmos, jeg og gi og for seg, og enda bedre blir det om man bytter ut halvparten av potetene med søtpotet. Det gir en utrolig rund, god og noe søt smak på mosen. Også så fin farge da gitt, som høstløv.

– Skrell potetene og kutt de i mindre biter. Kok de møre, sil av vannet og la de dampe av seg litt. Mos potetene godt, så har du først i noen klumper med smør før du sper med melk til du får den konsistensen du vil ha. Smak til med salt. Digg da?

– Dette er jo en kjapp middag, så da gjør vi det så raskt og gæli som mulig med salaten også. Kjøp en sånn pose med blandet salat, gjerne ferdigvasket og klar for jobben. Hell salaten i en bolle, dryss over litt god olivenolje, skvis over saften fra en halv sitron og dryss over salt og pepper. Vend sammen, og vipps, salaten er klar.

– Legg på potetmos, så andeconfit og avslutt med salat. Det tok en halvtimes tid gjorde det ikke? Men resultatet fremstår langt mer fænsi og forseggjort. Slike måltider gir en tommel opp i hverdagen her i huset.

 

Mer snacks

2 kommentarer

Jørgen Fabritius september 22, 2017 - 14:56

Hva var det for slags rødt i glasset? God kombinasjon? Evt andre forslag mottas med takk:)

Annika november 12, 2020 - 12:50

Hvilken vin serverte du? Altså, ikke til barna dine, men til deg selv😉

Det går ikke å kommentere