Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN STRÅLENDE CHAMPAGNE FRA RUINART

STRÅLENDE CHAMPAGNE FRA RUINART

av Espen Nersveen

Selv om jeg legger min flid i å drikke så mye forskjellig som overhodet mulig så er det noe jeg stadig vender tilbake til (særlig rett etter lønning) og det er champagne. Altså, jeg elsker alt som bobler, men champagne har liksom noe eget ved seg. Og det er noe eget med de som er laget utelukkende på chardonnay, som dagens flaske er et glitrende eksempel på.

Ruinart er det eldste vinhuset i Champagne, og ble etablert allerede i 1729. For de av dere som ikke er så stødige på tall; det er helt sinnsykt lenge siden. På min rundreise i Champagne i fjor så var Ruinart blant de jeg besøkte, og det var en storveis opplevelse. De har en av de mest imponerende kjellerne i hele Champagne, og dermed også i hele vinverdenen. Et besøk anbefales.

Men denne gangen var det ikke jeg som dro på besøk til Ruinart, men deres blanc des blancs som kom på besøk til hytten min på fjellet. Den ble drukket i hytteveggen, med Universal-glass fra Zalto og fri utsikt til Hallingskarvet. Verdens fineste fjell. Man trenger nemlig ikke en anledning for å drikke deilig vin, la heller vinen skape anledningen.

Dagens flaske var en blanc des blancs, en 100% chardonnay med druer fra Côte des Blancs og Montagne de Reims. Ruinart ønsker å lage friske og presise viner og er dermed særlig bevisst på minst mulig oksygenkontakt under produksjon. Den tar et lite jafs av lommeboka, men du får et fint øyeblikk da. Særlig om du nyter vinen til fjells.

Ruinart Blanc des Blancs Brut
Pris: 659,-
Varenummer: 3381001
Bestillingsutvalget

Gyllengul på farge med frisk aroma av eple, sitrus og klart innslag av kjeks, nøtter og gjærbakst fra lagring på bunnfall. Kremete munnfølelse, som oppleves både fyldig og skarp på en og samme tid. Flott friskhet og god lengde på ettersmaken. Delikat syrlig snert.

Smaksnotat

Mer snacks

1 kommentarer

ingeborg mai 7, 2022 - 18:12

Ingen kommentar egentlig, men jeg lurer på hvorfor jeg ikke får opp Ruinart for å booke et besøk?
Vet dere det? Er det ikke tilgjengelig akkurat nå eller? Tenkte å gå der 17. mai.
Mvh Ingeborg

Det går ikke å kommentere