Hjem VIN TIL MATENMUSSERENDE VIN FREKK FRIZZANTE FRA SICILIA

FREKK FRIZZANTE FRA SICILIA

av Espen Nersveen

Bobler fra Sicilia er ikke det jeg drikker hyppigst, men når det smaker såpass fresht som dette og tikker inn noen knepp under 200-lappen så kommer frekvensen garantert til å øke. Og det bør den gjøre for deg og.

Porta del Vento heter produsenten som har gitt liv til denne flasken. En vin som er laget utelukkende på den heller ukjente druen Catarratto, en drue som fortrinnsvis, og i store volum, dyrkes på Sicilia. Vinen gjærer først ferdig på sementtank før den tappes på flaske sammen med litt nypresset druejuice. Dette setter igang en ny fermentering på flaske og bobler dannes. Vinen er som petnat’er flest ikke degorsjert, men litt bunnfall og et noe grumsete utseende bidrar bare til sjarmen.

Sicilia ligger jo langt syd, så at druene får en god modning, som bidrar til et saftig og sødmefylt fruktbilde, er ikke overraskende. Men ispedd en syrlig smak av sitron, og bobler som alltid gjør en vin forfriskende, så oppleves dette balansert og særs drikkevennlig. Ispedd tydelige aromatiske innslag av flaskegjæringen gjør dette bare enda litt rikere og interessant. En høyst aktuell kandidat når det skal drikkes bobler på terrassen og man har fått Prosecco i vrangstrupen.

Voria Bianco Frizzante 2016
Pris: 185,-
Varenummer: 7640901
Bestillingsutvalget

Tiltalende duft av modne gule epler, kjøttfulle sicilianske sitroner, gjærbakst og litt honning. Delikate bobler med en fyldig munnfølelse. Smaker av overmodne epler, litt pære, aprikos og ananas. Syrlig snert i utgangen bidrar til å gjøre dette friskt, drikkevennlig og digg.

Smaksnotat

Mer snacks

2 kommentarer

Kamilla mai 8, 2019 - 17:47

Takk 🙂

Jordanjeart mai 30, 2019 - 10:35

Hy there, Good information ! an signaloffers
To be fit click on the tie-in below
https://drive.google.com/file/d/1nel6H_4dIwBDGeDFuZLfQR2W_Nrg7qCf/preview

Det går ikke å kommentere