Hjem VIN TIL MATENHVITVIN MINERALSK OG INTENS RIESLING FRA BÜRKLIN-WOLF

MINERALSK OG INTENS RIESLING FRA BÜRKLIN-WOLF

av Espen Nersveen

Hvis man skal sammenligne kvalitet med pris så er det få ting som slår de beste rieslingene. At topp-vinene fortsatt koster rundt 400 kroner er smått utrolig, og jeg er redd for at disse prisene vil stige hyppig i årene som kommer. Inntil videre kan man hvertfall nyte svært god vin til overkommelige priser. At mange av disse vinene vil passe ypperlig til årets juleribbe er jo heller ingen uting.

Dr. Bürklin-Wolf har Tysklands største familieide vineiendom med over 100 hektar vinmark. At de samtidig drifter disse biodynamisk og lager den kvaliteten de gjør er ikke annet enn imponerende. De holder hus i Pfalz som ligger lengst sør av de viktigste appelasjonene i Tyskland, og det gir seg også til kjenne i vinene i form av en moden fruktkarakter som tenderer mot det tropiske. I kombinasjon med en sitrende, men integrert syre gir det en nydelig balanse, og ikke minst blir vinene veldig matvennlig. Som Champagne så kan man drikke riesling til nesten alt.

Dette er en flaske der alt materialet kommer fra Pechstein-vinmarken, en vinmark med Grand Cru-kvalitet. Pechstein betyr flintstein, og viner herfra får alltid en markant mineralitet. Doktoren har 2,3 hektar i denne vinmarken som totalt består av 12 hektar. Vinstokkene er 24 år gamle.

En av de aller første vinene jeg skrev om her på bloggen var faktisk inngangsvinen til denne produsenten, en nydelig flaske til knappe 170 kroner. Enkeltvinmarksvinen Böhlig til 260 kroner ble også beskrevet her for litt siden, en vin med nydelig struktur og flott konsentrasjon. En produsent med viner i alle prisklasser med kvalitet som overgår prislappen i alle kategoriene. Og alle vil gå svært godt til julematen.

Denne vinen er i bestillingsutvalget (årgang 2009), men legger du inn en bestilling nå så skal du kunne plukke den opp på ditt lokale pol i god tid før jul.

Bürklin-Wolf Pechstein GG 2008
Pris: 410,-
Varenummer: 4705601
Bestillingsutvalget

Ekstremt aromatisk og rik nese. En rekke fruktaromaer åpenbarer seg som epler, pærer, aprikos og fersken. Tydelig mineralitet, lett krydret. En vin med kraft og modenhet. I munnen oppleves den som middels fyldig hva gjelder tekstur, men massiv hva gjelder rikhet og konsentrasjon i smaksbildet. Frukten er dyp og rik, men samtidig sitrende frisk. En allerede utviklet modenhet balanseres fint av en nennsom og livlig syreprofil. Vinen avsluttes, eventuelt avsluttes ikke, av en lengde som er svært imponerende. For lang til å telle sekunder.

Dette er en kraftpakke av en vin, som domineres av en rik og moden fruktkarakter, solid struktur og flott konsentrasjon. En vin som vil takle den fettrike og salte ribba som hånd i hanske, men drikker også godt til spicy fiskeretter. Gi den gjerne litt luft i forkant, et par timer på karaffel vil bare gjøre den godt.

Mer snacks