Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR RATATOUILLE MED SALSICCIA

RATATOUILLE MED SALSICCIA

av Espen Nersveen
Jaja folkens, da var det et nytt år med de muligheter det gir. Tenk så mye mindre jordkloden hadde veid om alle hadde klart å innfri nyttårsforsettene sine? Ville det påvirket månefasene? Årstidene? Det vil vi heldigvis aldri få vite, for er det en ting ingen klare å holde så er det nyttårsforsetter. Puh. Flax.

Men å gi opp allerede midt i januar er litt tidlig, så om du fortsatt er på grønnsaksbølgen så kommer det en snasen oppskrift til deg her. Dette er ikke direkte en slankerett, men det er en smaksrik rett basert på grønnsaker som er like god året rundt, gir deg masse sårt tiltrengte vitaminer og næringsstoffer og kan kombineres med nesten alt av proteiner. En god pølse som her, kylling selvfølgelig, men også hvit fisk. Og selve retten kan også justeres i henhold til hvilke grønnsaker man har tilgjengelig eller er fysen på.

Denne oppskriften er til ca. 4 personer.

ratta03

INGREDIENSER

 • 1 gul løk
 • 3-4 fedd hvitløk
 • 1 rød paprika
 • 1 grønn/gul paprika
 • 1 squash
 • 0,5 aubergine
 • 2-3 ss tomatpure
 • 1 ss sukker
 • 1 dl olivenolje
 • en neve rosmarin
 • en neve basilikum
 • 1 boks hakkede tomater
 • sitron
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Grønnsakene vaskes, renses og kuttes i terninger med nogenlunde jevn størrelse.

– Varm opp en kjele, tilsett oljen og fres grønnsakene i noen minutter.

– Tilsett tomatpureen, sukker, hakkede tomater og en neve med rosmarin. Kok opp og la koke i en fem minutters tid til grønnsakene er møre, men fortsatt har fin tyggemotstand. Smak til med salt og pepper og skvis over litt sitronsaft. Bland inn en neve med basilikum og server.

– Denne retten er blitt vår faste «spise mest mulig grønnsaker på en og samme tid»-rett, og spises jevnlig. Den kan nytes både varm og kald og som nevnt ovenfor til en rekke råvarer.

Grønnsaker er kult. Gleder meg til å se dere alle på stranda til sommer’n med sommerkroppen 2014 i boks. Jeg skal hvertfall bli slank og digg.

ratta04

Mer snacks