Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP EN SLANK OG FRUKTIG HØSTVIN

EN SLANK OG FRUKTIG HØSTVIN

av Espen Nersveen

Høsten er her, det er kjølig, det er vått og det er mørkt. Resepten på lykkepiller er gått ut, men hva gjør vel det når man kan drukne sine høstdepresjoner i deilige viner fra Piemonte. Høstens vinhøyborg.

At jeg er en stor tilhenger av Piemonte og særlig druen Nebbiolo er ingen hemmelighet. Jeg vil anta at ca. hver femte flaske som konsumeres hjemme hos oss er laget på denne druen. Uimotståelig.

Dagens vin er produsert av velrennomerte Vajra fra Barolo. En produsent som får kvalitet inn i enhver flaske han produserer, uavhengig av pris. Og så også med denne, en Langhe Nebbiolo som relativt nylig har kommet inn i basisutvalget på polet. En fantastisk inngangsport for de som er nysgjerrige på Piemonte generelt og Nebbiolo spesielt. Den er fruktig og tilgjengelig, samtidig som den oser over av stedspesifikke og druetypiske kjennetegn både på lukt og smak.

Vajra Langhe Nebbiolo 2011
Pris: 185,-
Varenummer: 9692101
Basisutvalget

En tiltalende lys rød farge. Mildt preg av urter samt flotte sødmefulle aromaer av røde bær og roseblader slår inn på nesa. Vinen har et slankt, forfriskende og elegant anslag i munnen. Modne røde bær og lett syrlige kirsebær utpreger seg på tunga, mye syre og faste, men behagelige tanniner. Tankene dras også mot skogen og en mosegrønn, lett fuktig jordbunn. En fruktig og tilgjengelig nebbiolo som vil passe nydelig til en rekke av høstens retter, være seg lam eller sopprisotto.

Mer snacks

4 kommentarer

Tre nasjonaliteter. En drue. Riesling 2012. | Heia Mat november 4, 2013 - 13:58

[…] er nok mest kjent for sine røde viner. Være seg den slanke og saftige Langhe Rosso, druetypiske Langhe Nebbiolo eller hans kraftigere Baroloer. At han også lager riesling er nok ikke like kjent for alle, men de […]

Helge mai 7, 2014 - 20:06

Må være noe av det beste norditalienke viner kan tilby under 200 lappen , har drukket den endel ,kan tenke meg å ta steget enda lengre opp på nebbiolo, har du en anbefaling

Espen Nersveen mai 9, 2014 - 08:54

Absolutt bra ja.
Vil også nevne Nervi sin Gattinara som et utrolig bra kjøp.

Heia Mat – FRISKE OG SØTE DRÅPER TIL BÆR OG KAKER juni 23, 2017 - 18:47

[…] Har du forresten smakt Vajra sin Langhe Nebbiolo? Den er fruktig og tilgjengelig, samtidig som den … […]

Det går ikke å kommentere