Hjem VIN TIL MATENHVITVIN WEINRIEDER WELSCHRIESLING EISWEIN 2010

WEINRIEDER WELSCHRIESLING EISWEIN 2010

av Espen Nersveen
Noe av det jeg liker mest med vin er når man gjør nye oppdagelser, når man finner en vin og instinktivt vet at den kommer jeg til å kjøpe igjen, og igjen, og igjen. Denne lille søtnosen fra det østre rike er en sånn vin.

En utfordring med søte viner er ofte å finne god kvalitet uten å tømme lommeboka. Her får du en helt fantastisk halvflaske til kroner 199. Røverkjøp.

Weingut Weinrieder er et lite familieforetak som drives av Friedrich Rieder. Og ikke overraskende er det nettopp de søte vinene han har blitt mest kjent for. Viner med en uimotståelig balanse mellom sødme og syren.
De holder til nordøst i vinområdet Weinviertel, som er det største vinområdet i Østerrike. Her har de 15 hektar med vinmarker på de beste sør- og sørvest-vendte skråningene. Jordsmonnet består av grus iblandet leirjord.

Dette er en Eiswein som betyr at den lages av de søteste druene som må være frosne når de høstes og presses. Mosten presses forsiktig slik at sukkeret, syren og de konsentrerte aromaene går videre til gjæring, mens det frosne vannet forblir igjen i drueskallene.

FAKTABOKS

  • Produsent: Weinrieder
  • Land: Østerrike
  • Drue: 100% Welschriesling
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 11%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 5877202
  • Pris: 210,-
  • Poeng: 90

SMAKSNOTATER

En gyllengul vin med fyldig tekstur. Fantastiske aromaer av solmodne frukter, aprikos, honning og epler. Vinen er svært konsentrert, fyldig i munnen med stor smaksrikdom og en nesten kremete tekstur.

Den har en fantastisk sødme, og en enda flottere syre. Og det er nettopp denne balansen som gjorde at jeg falt for denne vinene umiddelbart. Selv med så mye sukker så fremstår vinen elegant, mineralsk, syrlig og frisk. Nesten en dessert i seg selv, men jeg ser for meg at den er optimal til blåmuggost, og sødmefylte desserter som creme brulee og panna cotta.

Vinen drikker fantastisk nå, men har også tilnærmet evig liv i kjelleren.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på Vinmonopolet.no.

Mer snacks

1 kommentarer

Marianne september 6, 2013 - 13:16

Takk for tips! Skal definitivt testes! 🙂

Det går ikke å kommentere