Hjem VIN TIL MATENDESSERTVIN FRISKE OG SØTE DRÅPER TIL BÆR OG KAKER

FRISKE OG SØTE DRÅPER TIL BÆR OG KAKER

av Espen Nersveen

Voksenbrus brukes gjerne som en generell betegnelse for både øl og vin, men dersom det er ett konkret produkt hvor denne beskrivelsen er helt korrekt så er det til Moscato d’Asti. Dette er essensen av voksenbrus. Vinen er søt, men med flott friskhet, den er lett perlende og inneholder kun 5% alkohol. Jæskla digg brus, og helt perfekt til sommerlige desserter med friske bær, kaker og iskrem.

Prøv vinen til denne nydelige jordbærsuppa med hvit sjokolademousse og mandelkjeks. En strålende kombinasjon.

Som navnet tilsier så er dette en vin som kommer fra Asti i Piemonte, nord-vest i Italia, laget på druen Moscato. Alkoholnivået skal aldri overstige 5,5% og for å oppnå det så kjøles druemosten etter pressing ned til et nivå som stanser fermenteringen. Det medfører at det er store mengder druesukker som ikke er blitt omgjort til alkohol og som gjør vinen søt og dessert-vennlig.

Har du forresten smakt Vajra sin Langhe Nebbiolo? Den er fruktig og tilgjengelig, samtidig som den oser over av stedspesifikke og druetypiske kjennetegn både på lukt og smak. Nam.

Dette er på ingen måte en kompleks og dyp vin som krever full oppmerksomhet, men hvem er det vel som vil ha det på terrassen når det står jordbær med fløte på bordet? Da ønsker man en velduftende, floral og fruktig vin som prikker lett på tunga og sjarmerer med sin sødmefulle friskhet. Ja, man ønsker en voksenbrus. Man ønsker en Moscato d’Asti.

Dette er vinen du skal drikke til årets norske jordbær, servert så enkelt som mulig med sukker og fløte eller iskrem. Passer utmerket til bløtkaker og pavlova med friske bær, ja, alt som er søtt og godt egentlig.

Vajra Moscato d’Asti
Pris: 130,-
Varenummer: 4666901
Bestillingsutvalget: På lager i 112 butikker

Parfymert duft av hvite blomster, pære og hvit fersken. Nydelig, ren og søt frukt i en saftig og delikat stil. Strålende friskhet og elegant balanse. Godteri på flaske. Den optimale jordbærvin.

Mer snacks

1 kommentarer

Thomas Frydenberg juni 24, 2017 - 11:33

Takk for nyttig info atter en gang. Ha en trivelig helg.

Det går ikke å kommentere