Hjem VIN TIL MATENHVITVIN KELLER RIESLING VON DER FELS 2010

KELLER RIESLING VON DER FELS 2010

av Espen Nersveen

Klaus-Peter Keller og hans kone Julia har siden de tok over familiebedriften i 2001 oppnådd en posisjon som en av landets ledende Riesling-produsenter. Et familiefirma med aner helt tilbake til 1700-tallet, og fremdeles med fire generasjoner i full drift. I likhet med Wittmann så holder Keller også til i Rheinhessen i Tyskland.

Dagens flaske var en tørr riesling med betegnelsen «Von der Fels», noe som betyr at druene er plukket fra forskjellige vinmarker, i hovedsak fra unge vinplanter i de forskjellige Grosse Gewächse-vinmarkene. Grosse Gewächse er Tyskland sin betegnelse på de beste vinmarkene.

Keller Von Der Fels 2010
Pris: 220,-
Varenummer: 4357701
Basisutvalget

Mye grønn frukt på duft, særlig epler kommer tydelig frem, men også sitrusfrukt og mineralitet. Fin frukt med fantastisk energisk syre og god lengde. Konsentrert på smak, med en ren og elegant munnfølelse. En tørr riesling av svært god kvalitet. Jeg hadde kun denne flasken i kjelleren, men skal sporenstreks ut å kjøpe flere. Denne skal visstnok bare bli bedre med årene som kommer.

Vi drakk den til laks melba med soyanøttesmør. Veldig godt. Den passer bra til sjømat generelt og da kanskje sushi spesielt.

Mer snacks

5 kommentarer

Janhenro april 13, 2012 - 22:38

God smak. Keller er en stødig produsent, og leverer gang på gang. Håper du rekker å få has på en flaske eller to til :o)

Georg Mosbacher Kieselberg 2009 | Heia Mat mai 24, 2012 - 09:46

[…] denne flasken opp mot de to andre Rieslingene jeg har skrevet om her på bloggen, og der både Keller og Wittmann har ca. like mye gram sukker som syre pr. liter så har Mosbacher nesten dobbelt så […]

Keller Rieslaner Monsheim Silberberg Auslese 2011 | Heia Mat desember 7, 2012 - 10:55

[…] et must-have-bekjentskap om man er glad i denne type vin. Og med både enkeltvinmarks-viner og Von der Fels i kjelleren var det nå på tide å prøve hans Rieslaner […]

Laks med loff og beurre blanc | Heia Mat oktober 10, 2013 - 14:00

[…] – Til denne retten drakk vi en favoritt på rieslingsiden, en Von der Fels av Keller. […]

Heia Mat – SVINEKNOKESUPPE november 7, 2016 - 19:50

[…] Vi drakk en riesling til suppa, og det anbefaler jeg gjerne. Du kan jo f.eks. prøve en Wittmann, Keller eller Bürklin-Wolf. Om du er mer på øl-kjøret så vil en India Pale Ale av bedre kvalitet passe […]

Det går ikke å kommentere