Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP WITTMANN RIESLING TROCKEN 2011

WITTMANN RIESLING TROCKEN 2011

av Espen Nersveen

Matinteressen min har jo skutt til værs i løpet av de drøye to årene jeg har hatt denne bloggen. Og det skal sies, jeg tror virkelig ikke at jeg hadde lært like mye eller undersøkt like mye dersom jeg ikke hadde hatt denne bloggen som en slags motivator på si.

Jeg husker at jeg var ganske skeptisk til å begynne å skrive om mat da jeg følte at jeg virkelig ikke hadde kunnskapen som trengtes, men heldigvis så ga jeg blanke i det og begynte å skrive. Og nå er jeg litt tilbake på samme sted. Jeg har hatt en gryende interesse for vin en god stund nå og den har virkelig eskalert den siste tiden, med to vinskap i kjelleren og diverse bøker i bokhylla. Jeg har deltatt på vinkurs og jeg skal delta på vinkurs. Men foreløpig kan jeg allikevel nesten ingenting om vin, og det bør kanskje tilsi at jeg ikke burde begynne å skrive om det, men dersom man skal vente med ting til man behersker det så blir det jaggu mye tid som går med til venting.

Jeg satser heller på at ved å skrive om de erfaringer jeg måtte gjøre meg i vinens verden så vil det gjøre til at jeg både fokuserer mer når jeg smaker og da samtidig lærer både mere og fortere. En ting er jo å tilegne seg kunnnskap om det teoretiske som områder, druer, produsenter osv. Dette kan man jo lese seg til, men det som virkelig er tidkrevende og utfordrende er jo å bli en erfaren smaker.

Okey, nok småpreik. Jeg og min noen ganger bedre, andre ganger like bra, halvdel har nemlig drukket en flaske vin i dag. Vi skulle kose oss med rekesmørbrød og til dette så falt valget på en tørr riesling. Nå skal ikke jeg være i overkant generell, men en god, tørr riesling er virkelig noe av det beste jeg vet. Så langt.

Produsenten til dagens flaske var Wittmann som holder til i Rheinhessen, et område som regnes som et av de mest innovative og interessante i Tyskland for øyeblikket. Dog langt mindre kjent enn f.eks. Rheingau og Mosel. Weingut Wittmann sine viner er biodynamisk dyrket og spontanfermentert (naturlig gjærkultur fra druene). Han regnes blant de beste riesling-produsentene og er kjent for sin klare, fruktige og syrlige vinstil. Og selv om denne flasken er blant de rimeligste han produserer så gjelder det i aller høyeste grad også for denne.

Wittmann Riesling Trocken 2011
Pris: 160,-
Varenummer: 2083001
Basisutvalget

Syrlig og floral på duft, med et lite hint av tropisk frukt. Både grønne, syrlige epler og sødmen fra overmodne epler tok plass i min nese. På smak så var den veldig frisk, med masse syre og konsentrert frukt. Den var mineralsk med tydelig sitrusfrukt og eple. Lang og syrlig ettersmak. En svært god vin som matchet reker, loff og majones perfekt.

Mer snacks

6 kommentarer

Kristin mars 22, 2012 - 22:20

Kjempefin matblogg!! 🙂
Hit skal jeg tilbake for å bli inspirert!
Kristin

Espen Nersveen mars 22, 2012 - 22:39

Så stas da Kristin. Vi er døgnåpne så popp innom når du måtte ønske. 😉

Morten Sletten mars 30, 2012 - 10:55

Slipp på tysk riesling på Vika i går. Det er bare å ta med lommebok og gå bananas. God tur!

Keller Riesling “Von der Fels” 2010 | Heia Mat april 13, 2012 - 07:36

[…] med aner helt tilbake til 1700-tallet, og fremdeles med fire generasjoner i full drift. Akkurat som Wittmann så holder Keller til i Rheinhessen i […]

Heia Mat » Georg Mosbacher Kieselberg 2009 februar 18, 2013 - 20:44

[…] flasken opp mot de to andre Rieslingene jeg har skrevet om her på bloggen, og der både Keller og Wittmann har ca. like mye gram sukker som syre pr. liter så har Mosbacher nesten dobbelt så mye syre som […]

Svineknokesuppe | Heia Mat mars 11, 2013 - 20:44

[…] Vi drakk en riesling til suppa, og det anbefaler jeg gjerne. Du kan jo f.eks. prøve en Wittmann, Keller eller Bürklin-Wolf. Om du er mer på øl-kjøret så vil en India Pale Ale av bedre […]

Det går ikke å kommentere