Hjem VIN TIL MATENDESSERTVIN KELLER RIESLANER MONSHEIM SILBERBERG AUSLESE 2011

KELLER RIESLANER MONSHEIM SILBERBERG AUSLESE 2011

av Espen Nersveen

En av mine aller største favoritter blant tørre Riesling-produsenter er Weingut Keller. En av Tysklands aller beste produsenter med tilholdsted i Rheinhessen, et must-have-bekjentskap om man er glad i denne type vin. Og med både enkeltvinmarks-viner og Von der Fels i kjelleren var det nå på tide å prøve hans Rieslaner Auslese.

Når det står Auslese på etiketten så betyr det at druene er nøye håndplukket sent på høsten, som regel rundt månedskiftet november/desember, og det er kun de aller modneste druene som blir plukket. En Auslese kan kun bli produsert i varme nok årganger, og selv om den blir regnet som en dessertvin så er den ikke like søt som Eiswein, Beerenauslese og Trockenbeerenauslese.

Selv om det er Rieslingene han er mest kjent for, så består denne vinen hundre prosent av Rieslaner-druen, en krysning mellom Silvaner og Riesling. En drue som modner sent, har høy syre og som takler botrytis meget bra.

Keller Rieslaner Monsheim Silberberg Auslese 2011
Pris: 186,-
Varenummer: 935802
Bestillingsutvalget

Fruktig og sødmefull på duft. Honning og pasjonsfrukt. En slank tropisk fruktighet. På smak kommer også syren frem, med sitrusfrukt og grønne epler. Det er en helt fantastisk intensitet og den stramme syren balanserer helt nydelig med sødmen. Vinen har en lang, behagelig og syrlig avslutning. Et nydelig stykke arbeid. Eksepsjonell balanse, fantastisk konsentrasjon. Godteri på flaske.

Denne kan drikkes med stort hell til fruktbaserte desserter og modne oster. Vi drakk den til en panna cotta med pasjonsfrukt og det var en optimal kombinasjon. Vinen er nydelig nå, men kan også lagres i 10-20 år uten problem.

Mer snacks

1 kommentarer

Panna Cotta med pasjonsfrukt | Heia Mat desember 7, 2012 - 10:56

[…] ble rett og slett dritgodt, og det ble ikke akkurat mindre godt med en Keller Rieslaner Auslese til. En særdeles sødmefull dessertvin med en fantasisk balansert syre. En match made in […]

Det går ikke å kommentere