Klaus-Peter Keller og hans kone Julia har siden de tok over familiebedriften i 2001 oppnådd en posisjon som en av landets ledende Riesling-produsenter. Et familiefirma med aner helt tilbake til 1700-tallet, og fremdeles med fire generasjoner i full drift. I likhet med Wittmann så holder Keller også til i Rheinhessen i Tyskland.

Dagens flaske var en tørr riesling med betegnelsen «Von der Fels», noe som betyr at druene er plukket fra forskjellige vinmarker, i hovedsak fra unge vinplanter i de forskjellige Grosse Gewächse-vinmarkene. Grosse Gewächse er Tyskland sin betegnelse på de beste vinmarkene.

FAKTABOKS

  • Produsent: Weingut Keller
  • Land: Tyskland, Rheinhessen
  • Drue: 100% Riesling
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 13%
  • Utvalg: Basis
  • Varenummer: 4357701
  • Pris: 220,-
  • Poeng: 89

SMAKSNOTATER

Mye grønn frukt på duft, særlig epler kommer tydelig frem, men også sitrusfrukt og mineralitet. Fin frukt med fantastisk energisk syre og god lengde. Konsentrert på smak, med en ren og elegant munnfølelse. En tørr riesling av svært god kvalitet. Jeg hadde kun denne flasken i kjelleren, men skal sporenstreks ut å kjøpe flere. Denne skal visstnok bare bli bedre med årene som kommer.

Vi drakk den til laks melba med soyanøttesmør. Veldig godt. Den passer bra til sjømat generelt og da kanskje sushi spesielt.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på Vinmonopolet.no.

Print Friendly, PDF & Email