Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP STRÅLENDE RIESLING TIL GUNSTIG PRIS

STRÅLENDE RIESLING TIL GUNSTIG PRIS

av Espen Nersveen

På et eller annet tidspunkt vil nok nordmenns higen etter tørr riesling avta, men inntil videre er etterspørselen etter de beste vinene bare økende. Riesling fra flinke produsenter har alltid levert mye vinglede for pengene, og denne flasken her eksemplifiserer det poenget. Fra GG-vinmarken Dautenpflänzer i Nahe kommer denne ypperlige vinen som klokker inn på under tre hundre kroner. Ja takk.

Nahe er en region med flere fantastiske produsenter som aktuelle Kruger-Rumpf, Schäfer-Frölich, Rebholz, Diel, Dönnhoff og Gut Hermannsberg. Mange av disse er blant mine personlige favoritter, og det jeg ofte liker med vinene fra regionen (shit, nå generaliserer vi her) er en tendens til å ha ganske moden og rik gul frukt som er perfekt balansert av en snerten syre. En lei tendens er at vinflaskene blir tomme før man rekker å få ferdig et smaksnotat. Det er for godt rett og slett.

Kruger-Rumpf sine røtter strekker seg helt tilbake til sent på 1700-tallet, men det skulle ta nesten 200 år før de begynte å lage sin egen vin i regi av Stefan Rumpf. I dag er det hans to sønner som driver domenet, og arbeidet i dag utføres med tysk fingerspitzgefühl, et nennsomt og detaljert kvalitetsfokus. Kruger-Rumpf er ikke sertifisert, men jobber etter en biodynamisk tankegang. De har bier i nærheten av vinmarkene for å forsikre god pollinering og de slipper av og til sauer inn i vinmarken for å gresse. Druene håndplukkes, de bruker hele klaser og vinen spontanfermenteres med lokal gjær.

Kruger-Rumpf holder hus på vestsiden av Nahe-elven, og har også noen vinmarker i Rheinhessen på østsiden av elven. De kultiverer 43 hektar totalt, men druene til denne flasken kommer fra Dautenpflänzer, en sørvendt og stupbratt vinmark på to hektar med næringsrikt jordsmonn. At jordsmonnet er næringsrikt kommer til syne i vinen som fremstår eksotisk og rik, med fyldig frukt og god konsentrasjon. En veldig bra GG til prisen, og nok en vin som kan kle både juleribba, litt spicy asiatisk mat, krydrede pølser eller sushi. Skikkelig nam.

Kruger-Rumpf Dautenpflänzer Riesling GG 2015
Pris: 299,90
Varenummer: 7404901
Bestillingsutvalget

Aprikos, mango, gule epler, nypresset sitronsaft, mineralitet og litt petroleum på duft. Fyldig og rik gul frukt på smak med god konsentrasjon og struktur. Syrligheten er frisk og flott integrert og ettersmaken er lang og velsmakende.

Smaksnotat

Mer snacks