Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR GRØNNSAKSKRAFT

GRØNNSAKSKRAFT

av Espen Nersveen

Helt siden jeg fattet interesse for mat har jeg vært fascinert over magien som ligger i en god kraft. Den smaksintense sausen, den rike risottoen og den dypt aromatiske suppa. Alt med utgangspunkt i en strålende kraft laget på oksehaler, skalldyrrester eller kyllingvinger. Den enkleste, men særs snasne, kraften lager du utelukkende av grønnsaker.

Dette er ikke en kraft for å lage saus, men som base for et utall varianter av suppe, og selvfølgelig til risotto, er en grønnsakskraft helt perfekt. Den koker seg ferdig fort og selv om du nok bruker noen minutter på all kuttingen så går det ganske så raskt. Og den overgår enhver buljongterning på smak etter du har gitt den et dryss med salt.

Kraften baserer seg på klassikerne løk, gulrot og selleristang, men et lite triks er å tilsette en håndfull med sopp. Det gir litt av den famøse umami-smaken og gjør hele kraften både rikere og mer kompleks. Til en risotto er det helt optimalt.

GRØNNSAKSKRAFT

Helt siden jeg fattet interesse for mat har jeg vært fascinert over magien som ligger i en god kraft. Den smaksintense sausen, den rike risottoen og den dypt aromatiske suppa. Alt med utgangspunkt i en strålende kraft laget på oksehaler, skalldyrrester eller kyllingvinger. Den enkleste, men allikevel snasne, kraften lager du allikevel av grønnsaker.  GRØNNSAKER OG VEGETAR GRØNNSAKSKRAFT European Print oppskriften
Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 4.3/5
( 3 vurderinger )

Ingredienser

  • 2 liter kokende vann
  • 4 gulrøtter
  • 3 gule løk
  • 3 selleristenger
  • 3 fedd hvitløk
  • stilkene til en bukett bladpersille
  • 10 pepperkorn
  • 3 laurbærblader
  • 200 g aromasopp

Sånn gjør du det

- Dette er kanskje det siste du vil høre, men jo mindre biter desto mer smak og samtidig koker du ut smaken raskere. Så bruk litt tid på å kutte, eventuelt rive, grønnsakene.

- Finhakk gulrot, løk, selleristang, hvitløk og urtestilker. Kutt soppen i skiver.

- Varm opp litt olje i en passende kjele og fres alle grønnsakene i omtrent fem minutter til det er blankt og den litt rå smaken fra løken har forsvunnet.

- Tilsett pepper og laurbær og 2 liter med kokende vann. Gi det hele et nytt oppkok og la putre på lav varme i ca. 30 minutter uten lokk.

- Sil av kraften og den er klar. Bruk den umiddelbart eller frys den ned til senere. Med litt kraft i fryseren blir plutselig både suppe og risotto fast food.

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre

Mer snacks