Hjem VIN TIL MATENHVITVIN EKSTREMT PRESIS RIESLING FRA REBHOLZ

EKSTREMT PRESIS RIESLING FRA REBHOLZ

av Espen Nersveen

Ettersom man smaker og drikker seg gjennom livet så er det uunngåelig at noen flasker, og produsenter fester seg bedre enn andre. Det trenger på ingen måte å være de dyreste flaskene eller de beste produsentene, men at denne produsenten er en god representant for tysk riesling er det liten tvil om. Jeg husker fremdeles at jeg tidlig i min vin-interesse ble sjarmert av vinene til Ökonomierat Rebholz fra Pfalz. Det tror jeg du også vil bli.

Rebholz holder til i landsbyen Siebeldingen i Pfalz og de besitter i dag 14 hektar vinmark. Deres vinstil er knusktørr og presis med høy syre, tydelig mineralitet og særdeles gode lagringsegenskaper. Av deres årlige 70.000 flasker er 35% av de laget med druen riesling. Det er mange år siden sist Rebholz var like tilgjengelig i Norge som nå, på fredag som var så ble nemlig hele 5 flasker lagt inn i Bestillingsutvalget. Jeg har smakt 4 av de.

Ökonomierat Rebholz Riesling Trocken 2014 | 237,- | 88 poeng
Lys strågul. Innsmigrende, mineralsk og lett subtil nese med fersken, aprikos og hvite blomster. Aromatisk og syrefrisk frukt med fin konsentrasjon. Tørr og mineralsk med god lengde.

Ökonomierat Rebholz Riesling Vom Bundsandstein Trocken 2014 | 315,- | 89 poeng
Lys strågul. Floral og forførende nese med hvit fersken, friske epler og lime. Middels fyldig og delikat frukt med flott friskhet. Mineralsk og syrlig avslutning. Fin lengde.

Ökonomierat Rebholz Riesling Ganz Horn Im Sonnenschein GG 2014 | 499,- | 92 poeng
Middels gul. Noe subtil nese med aromatiske blomster, fersken, eple og knasende mineralitet. Lett fyldig, presis frukt med flotte sitrustoner og mektig konsentrasjon. Stram og syrlig finish med vanvittig lengde. Stor vin som har godt av videre lagring.

Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch GG 2014 | 499,- | 91 poeng
Middels gul. Rik nese med blomster, honning, lime og moden, gul stenfrukt. Rik og saftig fruktkarakter med stor konsentrasjon. Tørr, mineralsk og god lengde. Vil ha godt av videre lagring, men drikker fint allerede.

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – STRÅLENDE RIESLING TIL GUNSTIG PRIS desember 10, 2017 - 12:42

[…] er en region med flere fantastiske produsenter som aktuelle Kruger-Rumpf, Schäfer-Frölich, Rebholz, Diel, Dönnhoff og Gut Hermannsberg. Mange av disse er blant mine personlige favoritter, og det […]

Det går ikke å kommentere