Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN EMINENTE BIODYNAMISKE BOBLER

EMINENTE BIODYNAMISKE BOBLER

av Espen Nersveen

Visste dere at Champagne er en av de aller verste regionene når det kommer til bruk av sprøytemidler? Heldigvis er det stadig flere som jobber økologisk og biodynamisk og antallet produsenter som både dyrker druer og tapper sin egen vin øker og øker. Produsenten Leclerc Briant er en pionér når det kommer til å jobbe bærekraftig og kuttet bruken av sprøytemidler og kjemikalier så tidlig som på 1940-tallet. De var også en av de første til å gå over til å jobbe biodynamisk. Når de i tillegg lager helt fantastisk vin så er det bare å notere seg produsentnavnet bak øret først som sist.

Huset Leclerc Briant har aner helt tilbake til 1872, men ble overtatt av nye eiere i 2012. Domenets fasiliteter er oppgradert, den økologiske og biodynamiske driften er videreført og kvaliteten er blitt fremragende. De eier 9 hektar vinmark selv, men kjøper også inn druer ved behov fra andre økologiske og biodynamiske dyrkere. Alle vinene får minst 30 måneders flaskemodning og blir tappet med enten veldig lav eller ingen dosage. Denne flasken er en blend av 40% pinot meunier, 40% pinot noir og 20% chardonnay.

Leclerc Briant Brut Réserve
Pris: 379,90
Varenummer: 5409301
Bestillingsutvalget: På lager i 15 butikker

Kompleks og litt jordlig duft av bær, epler, gjærbakst, sopp og urter. Flott rikhet og friskhet på smak med behagelige bobler og en kremet munnfølelse. Røde og gule epler, kjeks og mineraler. Nydelig syrlig karakter og flott grep i utgangen med lang, delikat og fruktig ettersmak.

Smaksnotat
Et ganske ikonisk bilde som viser de biodynamiske vinmarkene til Leclerc Briant til venstre og konvensjonelt dyrkede vinmarker til høyre. Hvilken vin vil du helst drikke?

Mer snacks