Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN SVÆRT SPENNENDE JURAVIN FRA ANGERVILLE

SVÆRT SPENNENDE JURAVIN FRA ANGERVILLE

av Espen Nersveen
Produsenten Marquis d’Angerville er et velkjent og velklingende navn når det kommer til vin fra Burgund. Fra sitt tilholdssted i Volnay leverer de noen av de mest presise, slanke og detaljerte vinene fra Cote de Beaune, noen av disse er også tidligere beskrevet her på bloggen. Deres nyeste prosjekt befinner seg en liten times kjøretur unna, nærmere bestemt i kommunen Arbois i Jura.

Her har de kjøpt opp eiendommen Chateau de Savannes med 5 hektar vinmark hvor det blir produsert tre forskjellige viner av 12 år gamle biodynamiske vinstokker. De har også kjøpt 5 hektar i Le Grand Curoulet, men her var stokkene i så dårlig forfatning at alt må plantes på nytt. Vinene er merket både med Domaine du Pelican, som er navnet på denne nye vin-eiendommen og åsted for produksjon og vinifikasjon, og med Angerville, eieren av eiendommen. Det er allikevel verdt å få med seg at Angerville sin vinmaker, Francois Duvivier, også er vinmaker på Pelican. Første årgang er 2012 som kom ut tidligere i år, og som fortsatt er tilgjengelig på en rekke pol rundt om i landet. To av vinene er hvite, og er laget på henholdsvis Chardonnay og Savagnin (kjent fra Vin Jaune, Juras mest kjente vinprodukt) den tredje er rød, og laget på en blend av Pinot Noir, Trousseau og Poulsard.

Med så dyktige folk bak spakene, og med Jura sitt svært interessante terroir blir dette et veldig spennende prosjekt å følge i årene fremover, og det lover godt allerede fra start av. Jeg åpnet nylig deres Arbois Chardonnay, og må innrømme at jeg ble lettere forført. Her er mine notater, og her finner du vinen.

FAKTABOKS

  • Produsent: Domaine du Pelican
  • Vin: Arbois Chardonnay
  • Land: Frankrike, Jura, Arbois
  • Drue: 100% Chardonnay
  • Årgang: 2012
  • Alkohol: 12,5%
  • Utvalg: Bestillingsutvalg
  • Varenummer: 1087401
  • Pris: 286,-
  • Poeng: 89

SMAKSNOTATER

Klar, lys, gul. Rik nese med hvit fersken, urter og syrligere toner fra grønne epler og lime. I munnen er den middels fyldig med ren og dyp stenfrukt, grønne epler og flott mineralitet. Lang og delikat syrlig avslutning. En deilig chardonnay med en spennende fremtid. En vin som er tettere knyttet sentral-Burgund (Puligny?) enn Jura i typisitet.

Vi drakk denne til lakseburger, og selv om wasabi-majones ikke akkurat er verdens mest vinvennlige tilbehør så håndterte vinen retten bra.

Se om de har flasken på et pol nær deg.

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – LAKSEBURGER MED WASABIMAJONES mai 15, 2017 - 18:37

[…] I glasset drakk vi en Chardonnay fra Arbois i Jura fra en svært spennende eiendom som nylig ble kjøpt opp av Angerville fra Volnay i […]

Det går ikke å kommentere