Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR LAKSEBURGER MED WASABIMAJONES

LAKSEBURGER MED WASABIMAJONES

av Espen Nersveen
Jeg var en tur på Fiskeriet på Youngstorget i jobbsammenheng for et par uker siden. De hadde kjøpt en Primo av oss, og jeg tok turen for å gi en innføring og hjelpe de i gang. De hadde laget noen skikkelig digge lakseburgere som dagens rett, og jeg tenkte sporenstreks at disse må jeg teste ut hjemme også. Jeg fikk riktignok ikke oppskriften, men tror jeg klarte å smake meg frem til det viktigste. Min egen variant ble uansett sjukt digg, så noe må jeg jo ha gjort riktig hvertfall.

lakseburger02

 

Det jeg var mest spent på var hvorvidt burgeren ville falle fra hverandre når jeg la den på grillen, jeg hadde jo ikke tilsatt noe for å holde den sammen. Men det viste seg at det var en helt ubegrunnet frykt, burgeren holdt formen helt perfekt. Foruten selve laksen så inneholdt burgeren eple, syltet ingefær og koriander. Knalldigg faktisk.

Denne oppskriften er beregnet på 4 burgere/personer.

INGREDIENSER

 • 600 g laks
 • 1 neve fersk koriander
 • 1 ts hel pepper
 • 1 ts korianderfrø
 • 2-3 ss syltet ingefør
 • 1/2 grønt eple
 • salt
 • TILBEHØR
 • burgerbrød
 • assortert salat
 • ovnsbakte poteter
 • 1 eggeplomme
 • 1 ss sennep
 • 2 dl solsikkeolje
 • 1 dl olivenolje
 • 1/2 sitron
 • 2-3 ts wasabipaste

SLIK GJØR DU DET

– Jeg pleier å bruke en gaffel og rive laksen i mindre biter, men en kniv funker også fint.

– Eple skrelles og finhakkes. Koriander finhakkes og syltet ingefær finhakkes.

– Pepperet og korianderfrøene ristes i en tørr panne til det avgir en deilig duft. Hell krydderet i en morter og knus det når det er blitt avkjølt.

– Bland alt sammen, ha i litt salt og smak deg frem til perfeksjon.

lakseburger03

 

– Burgerene grilles direkte over kullet til de er akkurat gjennomstekt. Det kan være lurt å smøre de inn med olivenolje like før grilling for å hindre at de fester seg til grillristen.

– Når man skal lage majones er det viktig at alle ingrediensene holder romtemperatur. Knekk en eggeplomme i en arbeidsbolle og tilfør en spiseskje sennep. Pisk så inn solsikkeolje jevnt og rolig uten at det skiller seg. Pisk inn olivenoljen. Skvis over litt sitron og spe eventuelt med litt vann for å få en tynnere majones. Smak til med litt salt og pepper. Skvis så inn et par teskjeer med wasabi. Smak deg frem, den skal rive litt, men ikke ødelegge burgeren.

lakseburger04

 

– Mitt eneste tilbehør til burgeren var litt assortert salat og selvfølgelig burgerbrød som jeg ristet på grillen.

– Lakseburgeren ble servert med ovnsbakte poteter.

– Skikkelig digg mat, som fikk selv min kjøtteter av en far til å like en burger laget av fisk.

– I glasset drakk vi en Chardonnay fra Arbois i Jura fra en svært spennende eiendom som nylig ble kjøpt opp av Angerville fra Volnay i Burgund.

Mer snacks

1 kommentarer

Kine juni 26, 2014 - 17:12

Har nettopp laget og slukt burgerne! Utrolig digg! Heia Espen! Prøv med avocado på toppen:)

Det går ikke å kommentere