Hjem VIN TIL MATENRØDVIN MARQUIS D’ANGERVILLE 2011

MARQUIS D’ANGERVILLE 2011

av Espen Nersveen

En stor mengde fantastiske røde burgundere blir sluppet i bestillingsutvalget på polet i dag, 1 november. Jeg smakte nylig på Angerville sine viner, og falt pladask. Han er en viden kjent produsent som holder til i Volnay i Cote de Beaune, og har en frisk, kjølig vinstil med fantastisk fruktkvalitet. Han lager noen av de lekreste og mest delikate flaskene Burgund har å by på. 2011-årgangen er intet unntak.

Jeg kan jo aller først begynne med å si at dette er flasker som forsvinner fort, så gå inn på vinmonopolet.no og bestill pronto for å være sikker på at du får det du vil ha.

Domaine Marquis d’Angerville ligger som sagt i Volnay og han driver biodynamisk. Huset er et av de mest berømte i Burgund, og var ett av de første som tappet under eget navn. I dag styres virksomheten av Guillame d’Angerville og Renaud de Villette.
Det er lave avlinger og gamle vinstokker. Angerville sitter på ca. 15 hektar vinmark fordelt på Volnay, Pommard og Mersault. Hoveddelen ligger allikevel i Volnay, og her ligger også monopol-vinmarken Clos des Ducs som er deres mest betydningsfulle og som hamstres av samlere hvert eneste år.

MARQUIS D’ANGERVILLE BOURGOGNE ROUGE 2011

Flott nese med friske bær som jordbær, rips og bringebær. Noe lærpreg og animalske aromaer i bakkant. Frukten fremstår sødmefull og solmoden. I munnen har den et behagelig og elegant anslag med saftig, varm og innbydende frukt. Fin fylde som fyller munnen med en fokusert og konsentrert rødbærsfrukt. Flott lengde med ripssyrlighet. Vinen fremstår svært ren og elegant, men fortsatt litt ung.

En særs flott Bourgogne Rouge, dyr i forhold til kvalitetsbetegnelsen, men ikke i forhold til kvaliteten i flasken. Et godt kjøp. Drikker fint nå, men sannsynligvis enda bedre om 2-5 år.

Varenummer: 889301 – Pris: 294 – Poeng: 89

MARQUIS D’ANGERVILLE 1ER CRU TAILLEPIEDS 2011

Massiv nese med presis og detaljert fruktkarakter. Kraftigere aromaer som lær, tjære og salt lakris i bakkant. I munnen oppleves den glassklar og fokusert med dyp, intens og varm rødbærsfrukt. Fra jordbær og bringebær til moreller og plommer. Aromatisk og fyldig på smak, men lett og elegant i følelse. Flott syrekvalitet og svært god lengde, med fint integrerte tanniner. En aromatisk, kjølig og sublim Volnay. Særs flott.

Vinen drakk faktisk svært godt allerede nå, men det er jo ikke noe tvil om at det er snakk om et lagringsprosjekt. Åpne en flaske nå og vent en 3 års tid før du åpner neste.

Varenummer: 889501 – Pris: 691 – Poeng: 92

Toppvinen til Angerville fra monopol-vinmarken Clos des Ducs. Ikke overraskende gir denne minst på nesa akkurat nå. Det den gir er en kjølig rødbærsfrukt med mye kirsebær. Samt litt blomstrete toner og litt lakris. Fruktkvaliteten er eksepsjonell med massiv konsentrasjon og presisjon. Flott mineralsk karakter. Lekker syrekvalitet og svært god lengde. Avslutningen er ganske stram og noe tørr. Dette er en vin som krever noen år på langs før den viser seg fra sitt beste.

En superb vin som trenger lagring. Minimum 5 år. Men dersom du har pengene, kjellerplass og tålmodighet så har du her en nydelig vin-opplevelse i vente.

Varenummer: 889401 – Pris: 845 – Poeng: 93

Produsenten har også en Volnay 1er Cru som er en vin med innhold fra de forskjellige 1er Cru-vinmarkene, samt en 1er Cru fra vinmarken Champans. Begge to er utsøkte viner, men jeg valgte å fokusere på de tre ovenfor da de begeistret meg mest.

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – SVÆRT SPENNENDE JURAVIN FRA ANGERVILLE mai 15, 2017 - 18:40

[…] i Volnay leverer de noen av de mest presise, slanke og detaljerte vinene fra Cote de Beaune, noen av disse er også tidligere beskrevet her på bloggen. Deres nyeste prosjekt befinner seg en liten times kjøretur unna, nærmere bestemt i kommunen […]

Det går ikke å kommentere