Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN HVORDAN OPPDAGE NY VIN?

HVORDAN OPPDAGE NY VIN?

av Espen Nersveen
Nesten uansett hva man driver med så er det noen som er flinkere på området. I visse tilfeller så kan jo det være en tung ting å erkjenne, men når det kommer til en interesse innen f.eks. vin så er det helt strålende. Det gjør at man alltid kan se til de kunnskapsrike og få tips til hva man bør drikke, sjekke ut eller lese seg opp på. Takk og pris for det.

Jeg følger en hel haug med vinfolk på Instagram, de vasser jo daglig i go’saker og deler de villig på nettet. På Arakataka er det en smørblid kar som styrer vinkartet, og det meste av det han heller i seg er også ting jeg pleier å sette pris på. Når han så delte et bilde av denne flasken med positive ordelag så ble jeg umiddelbart nysgjerrig. Flasken var tilgjengelig på polet på Frogner, perfekt, like ved kontoret. Den ble kjøpt inn, åpnet og drukket. Og nå er det jeg som skal dele den videre, også her tilknyttet positive adjektiv og beskrivelser.

Avignonesi er en stor og særdeles anerkjent produsent i Toscana, og de er kanskje særlig kjent for deres Vin Santo som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Dette er et lite sideprosjekt ledet av Alesso Guidi, med biodynamiske og økologiske druer, minst mulig innblanding i vinkjelleren og det er heller ikke tilsatt noe svovel. En terroirdrevet, fruktig vin i naturvinskategorien. Særs snasent.

Vinen er laget på 90% sangiovese og 10% merlot. I følge vinmonopolet er det også 2% cabernet sauvignon, og er det noe jeg setter pris på så er det vinmakere som går all-in og legger hele 102% druer i en flaske. I beste Pærra-stil.

The Juice Asylum Il Terzo Grado 2016
Pris: 220,-
Varenummer: 7681301
Bestillingsutvalget: På lager i 12 butikker

En duft så flørtende og parfymert at du nesten glemmer å smake. Roseblader, skogsbær, lakris og urter. Übersaftig, drikkevennlig og velgjørende med en fast avslutning og smoothe tanniner. Strålende friskhet, kjøttfull frukt og god ettersmak. Uten svovel, men med masse sex appeal.

Mer snacks