Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER JORDBÆRSUPPE MED HVIT SJOKOLADEMOUSSE OG MANDELKJEKS

JORDBÆRSUPPE MED HVIT SJOKOLADEMOUSSE OG MANDELKJEKS

av Espen Nersveen

Dette er en rett jeg lagde tidligere i sommer, men som jeg ikke har fått publisert på bloggen enda. Selv om det nå ikke lenger er en sesongriktig dessert så vil jeg gjerne dele den med dere da den var fantastisk god. Er du heldig så har du kanskje fryst ned en kurv eller to med jordbær, isåfall vil jeg anbefale at du gir denne et forsøk, smaker nok like godt nå selv om det allerede er blitt midten av september.

Dette er en oppskrift jeg lærte av de vanvittig søte programlederne i australske masterchef, mitt favoritt program på tv gjennom tidene, har dere ikke sett dette er det bare å laste det ned. Obligatorisk.
Denne kjeksen skulle i utgangspunktet rulles til en cannelloni, det greide ikke jeg. 🙂 Heldigvis var smak og form uavhengige av hverandre så det funka fint læll.

INGREDIENSER

 • 1 kurv jordbær
 • 1/2 glass champagne
 • SUPPE
 • en kurv jordbær
 • et glass champagne
 • en kanelstang
 • en vaniljestang
 • 2 ss brunt sukker
 • SJOKOLADEMOUSSE
 • 2,5 dl melk
 • 4 plater gelatin
 • 300 g hvit sjokolade
 • 3 dl kremfløte
 • MANDELKJEKS
 • 250 g malte mandler
 • 50 g brunt sukker
 • 25 g mel
 • 4 eggehviter

SLIK GJØR DU DET

– Skyll jordbærene godt, ta den ene kurven og del bærene opp i grove skiver, legges til side.

– I en arbeidsbolle så har du oppi den andre kurven med jordbær, kanelstangen, en delt og skrapet vaniljestang med frø, et glass champagne og sukkeret. Dekk denne bollen godt med plastfolie, ta gjerne en 3-4 lag, det skal være helt lufttett. Finn frem en kjele som er litt mindre enn bollen, fyll vann i kjelen slik at det akkurat ikke treffer bunnen på bollen når du setter denne oppi kjelen.

– Kok opp vannet i kjelen og la det stå og småkoke i en times tid. Sil suppa gjennom en finsiktet sil og sett til side for nedkjøling på kjøkkenbenken, så over i kjøleskapet.

– For å lage sjokolademoussen så begynner du med å hakke opp sjokoladen i relativt små biter og har dette over i en bolle. Legg gelatinplatene i bløt og pisk opp kremfløten. Ha melken i en kjele og varm den opp til rett under kokepunktet, skvis ut vannet av gelatinen, ta melken bort fra platen, tilsett og rør ut gelatinen i melken.

– Sil den varme melken gjennom en finsiktet sil over i bollen med sjokoladen, rør jevnt og forsiktig til all sjokoladen er smeltet. La sjokolademelken kjøle seg ned til 35 grader og vend så forsiktig kremen inn i sjokoladen. Settes så til nedkjøling, trenger nok et par timer før den setter seg.

– Når man skal lage kjeksen kan man enten bruke mandelmel, eller man kan kjøre skoldete mandler i en blender slik som vi gjorde. Når mandlene er knust så tilsetter du sukkeret og det vanlige melet i blenderen og blander dette godt sammen, ha så eggehviten oppi og bland videre.

– Ha så deigen over på kjøkkenbenken, ta en liten klump av den over på et bakepapir og rull den ut til en tynn og jevn masse. Sikkert lurt å kjøre en liten bit av deigen som test før du putter alt i ovnen, dersom den ikke er helt jevn så vil de tynneste partiene bli brent og de tykkeste partiene vil ikke bli gjennomstekt.

– Stek så den perfekt tynne deigen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 8-10 minutter. Følg godt med.

– Til servering så fordeler du de grovkuttete jordbærene i ønsket antall dype tallerkener, hell så suppen forsiktig over. Legg en liten klump med sjokolademousse over bærene sammen med en liten kjeksbit, hell så litt champagne i hver tallerken og nyt smaken av sommer. 🙂

Mer snacks

6 kommentarer

Tweets that mention Jordbærsuppe med hvit sjokolademousse og mandelkjeks | Heia Mat -- Topsy.com september 15, 2010 - 19:14

[…] This post was mentioned on Twitter by Olav Birkeland, Heia Mat. Heia Mat said: Har akkurat publisert en i overkant sommerlig dessert på bloggen, den er utenfor sesong, men j…lig god, prøv sjæl – http://bit.ly/a3ijDa […]

Lars september 19, 2010 - 21:40

kjenner at jeg driter i sesongens råvarer når jeg leser dette – må sjekke den oppskriften ut i «virkeligheten». Takk for inspirasjon – Lars (spiser, drikker & synser)

Kristin desember 5, 2013 - 22:49

Hei! Denne sådeilig ut og fargene er jo julefine, sesong eller ei 🙂 Jeg finner ikke ut av hvor mange personer denne oppskriften er beregnet på?

Espen Nersveen desember 6, 2013 - 08:28

Den er veldig deilig, og tilbehøret til suppa kan jo også varieres. Denne mengden er til 4 stk ca.

Elisabeth januar 8, 2014 - 20:34

Endelig fant jeg den!!! Har ikke funnet den på masterchefs sine hjemmesider, så hurra for deg at du hagelag den ut. Gleder meg til å prøve å lage den! Digger forresten Australia versjonen. Den er tjue hakk bedre enn de andre versjonene til sammen!

FRISKE OG SØTE DRÅPER TIL BÆR OG KAKER – Heia Mat november 1, 2018 - 22:28

[…] Prøv vinen til denne nydelige jordbærsuppa med hvit sjokolademousse og mandelkjeks. En strålende … […]

Det går ikke å kommentere