Hjem VIN TIL MATENHVITVIN EDLE DRÅPER FRA MARKUS MOLITOR

EDLE DRÅPER FRA MARKUS MOLITOR

av Espen Nersveen

At riesling er matvennlig er det få som ikke har fått med seg nå, en drue som anbefales til utallige matretter, og det med rette. Men det er stort sett snakk om knusktørre og syrefriske utgaver. Disse vinene blir om mulig enda mer fleksible å matche til mat når de også inneholder litt restsukker. Som denne vidunderlige go’biten.

Markus Molitor overtok vinhuset etter sin far i 1984 i en alder av 20 år. Og han har i årene siden befestet sin posisjon som en av de aller beste innen søte og halvtørre viner fra Mosel. Molitor-familien har drevet med vin i hele 8 generasjoner og har i dag 65 hektar vinmark, inkludert plotter i mange av de aller beste vinmarkene med vinstokker som er over 100 år gamle. Vinmarkene i Mosel er til tider helt ekstremt bratte, alt må gjøres manuelt og det er både tidkrevende og hardt arbeid. Et sted som står høyt på vin-tur lista mi.

Dette er en feinherb, noe som indikerer at vinen ligger et sted midt mellom de tørre og de søte. En betegnelse som ikke er så mye brukt da den ikke tilhører de ganske så strenge tyske vinlovene. Men stort sett så er de litt søtere enn de som betegnes som halb-trocken (halvtørr) og de ligger ofte på rundt 20-25 g sukker pr liter. Helt optimalt etter min gane. Denne vinen er i tillegg en spätlese, som betyr at druene er plukket minimum 7 dager etter normal innhøsting. Dette gir økt modning, noe som vil føre til økt konsentrasjon og intensitet. Tysk vinlovgivning ass.

Jeg kan drikke dette til nesten hva som helst. Perfekt til sushi selvfølgelig, men også til bratwurst og surkål, ja, jeg dropper øl’n og koser meg med dette til spare ribs også jeg. Kjøp inn en flaske, og meld deg inn i foreningen Feinherbs Venner!

Markus Molitor Graacher Himmelreich Spätlese Feinherb 2015 | 225,-
Lys gul. Kjølig hvit frukt, blomster, litt honning og tydelig mineralsk duft. Konsentrert og rik i munn. Intens og knasende syre som balanseres nydelig av den delikate og sødmefulle munnfølelsen. Fantastisk struktur, strålende balansert, flott lengde med lett bitt.

Mer snacks