Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN SÆRDELES DELIKAT SICILIANER

SÆRDELES DELIKAT SICILIANER

av Espen Nersveen
Frank Cornelissen vet å lage vin. En pionér innen naturvin, totalt kompromissløs og med et uttalt ønske om å lage verdens beste vin. Selv liker han ikke betegnelsen naturvin, en kategori som inneholder hummer og kanari uten noen tydelige retningslinjer. Han lager rene og naturlige viner, men har avlingen behov for å sprayes ett år så gjør han det, det viktigste er sluttresultatet. Og det blir stadig bedre.

Frank Cornelissen holder til ved Etna på Sicilia og kultiverer i dag ca. 19 hektar vinmark. Han elsker druen Nerello Mascalese og sammenligner den med Nebbiolo fra Piemonte. Hans vin-interesse kommer fra den klassiske delen, men oppfattes i dag av mange som en provokatør. Han utforsker og utforder, det jaktes på forbedringer i hver detalj, være seg i vinmarken eller i kjelleren.

Der det tidligere var risiko for flaskevariasjon, så har nå produksjonen blitt stadig mer stabil, kvaliteten har økt betraktelig og etterspørselen likeså. Vinen hans Magma er blitt en klassiker, og er svært vanskelig å få tak i. Contadino derimot er på lager både i nettbutikken og i 17 av vinmonopolets filialer. Og 2014-utgaven som er tilgjengelig nå er særdeles delikat. Virkelig verdt et forsøk.

Druene kommer fra vinstokker som er opptil 80 år gamle, de er sertifisert økologisk og det jobbes biodynamisk. Denne vinen inneholder 85% Nerello Mascalese samt et knippe andre druer. All frukten plukkes og selekteres for hånd, den spontanfermenteres og får 4-5 måneder med skallmaserasjon.

Jeg drakk denne flasken i påsken til et bedre lammemåltid, og matchen var upåklagelig.

Cornelissen Contadino 2014 | 230,-
Utrolig delikat. Dufter friskt og tiltalende av tørkede blomster, jordbær, kirsebær og litt stall. Saftig og syrlig med frisk frukt og slank kropp. Pent stofflig og syrlig finish med litt bitt. Utrolig godt.

Mer snacks

1 kommentarer

Morten mai 25, 2017 - 12:58

Denne høres ut som en vin verd å prøve. Har ikke smakt den før. Det blir spennende.

Det går ikke å kommentere