Hjem VIN TIL MATENDESSERTVIN NYDELIGE RIESLINGER FRA KATHARINA WECHSLER

NYDELIGE RIESLINGER FRA KATHARINA WECHSLER

av Espen Nersveen

Katharina Wechsler er en ung vinmaker som har gått i lære hos Klaus Peter Keller, som konkurrerer med Wittmann om å være  Rheinhessens fremste riesling-produsent. Nå er hennes viner fra 2015 akkurat lansert, og det er virkelig godt, både de knusktørre utgavene og de med restsødme. Matvennlige, prisgunstige og særs syrefriske.

Vinene hennes fra 2015 kjennetegnes av en ting, og det er svært høy syre. Men de er også ekstremt presise med krystallklar frukt og distinkt mineralsk preg. De gir munnhulen en real omgang juling, men etterlater allikevel et ønske om ytterligere nærkontakt. Fremragende matviner selvfølgelig, og spesielt hennes Feinherb er spennende med tanke på årets juleribbe.

Det er svært begrenset antall flasker som kommer til Norge, så som det meste annet som er godt så gjelder det å være rask på labben for å få tak i go’bitene.

Katharina Wechsler Riesling Trocken 2015 | 163,-
Ikke utpreget aromatisk. Mineralsk og floral avstemt duft. Delikat, kjølig og mineralsk stil. Småfet og syrlig. Fast og tørr avslutning.  En frisk inngangsvin som drikker pent til hverdagens fiskeretter.

Katharina Wechsler Riesling Kircshpiel Trocken 2015 | 286,-
Delikat, kjølig og mineralsk stil. Fast i fisken, men med litt kropp. Energisk syrlighet og pent modne gule epler. Strålende konsentrasjon og flott frukt. Uhyre frisk, med solid grep og svært god lengde. Veldig prisgunstig Kirchspiel. Vil ha godt av ytterligere modning i kjelleren.

Katharina Wechsler Riesling Kirschpiel Feinherb | 240,-
Nydelig kjøttfull frukt. Dufter av sitronskall, epler og lettere tropiske frukter. Tiltalende fylde med delikat sødme og pen balanse. Strålende ettersmak og lengde. En skikkelig go’bit som vil trives godt med feite svineretter, sushi og spicy asiatisk mat. Juleribbe?

Katharina Wechsler Riesling Schweisströpfchen 2015 | 200,-
Syrligheten er så energisk og potent at den nesten hopper ut av glasset. Heldigvis blir den holdt i sjakk av 108 g sukker pr. liter. Strålende, småfeit og svært konsentrert frukt. Pasjonsfrukt og hvit fersken. Sitrende, nesten prikkende syre. Stor lengde. Godteri i væskeform. Ellevilt mye vin for 200 kroner. Nydelig til spicy mat, ost eller nyting av liv.

Katharina Wechsler Riesling Kirchspiel Beerenauslese 2015 | 360,- (Tilleggsutvalg, hør med ditt lokale pol)
Shit for en godbit. Med 160 g sukker og 10 g syre pr. liter får du her en energisk og intens, men samtidig kjølig og avstemt perle av en vin. Smaker av pasjonsfrukt og mango. Den er mektig, men fortsatt strålende balansert. Den spisse syren matcher den rike sødmen perfekt. Evig lengde. Drikk til ost, til dessert eller for seg selv etter et rikt måltid.

Foto: Katharina Wechsler // Sebastian R. Fuchs

Mer snacks

2 kommentarer

Heia Mat – PORCHETTA MED APRIKOS OG PISTASJ mars 23, 2017 - 19:12

[…] fortjener noe godt i glasset, og jeg slurpet i meg en Riesling Kirchspiel Feinherb fra eminente Katharine Wechsler. Den har nemlig endel restsødme, som i samspill med syrligheten gjør den til en ypperlig match […]

Heia Mat – RIBBE MED ASIATISKE SMAKER oktober 26, 2017 - 09:47

[…] altfor tørr. Noe rundt 20 g sukker er helt optimalt. Prøv f.eks. Julian Haart sin Moselriesling, Katharina Wechsler sin Feinherb eller Markus Molitor sin Feinherb. Alle disse vil funke […]

Det går ikke å kommentere