Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN MEKTIG MORGON FRA THÉVENET

MEKTIG MORGON FRA THÉVENET

av Espen Nersveen
Jean-Paul Thévenet er en av de originale gutta fra Beaujolais, medlem av Gang of Four og en foregangsfigur for dagens gjeldende kvalitets-beaujolais. Disse gutta ledet an i utviklingen for å fjerne sprøytemidler, droppe gjødsel, høste fra eldre vinstokker og kun bruke den beste frukten. Det skulle brukes minimalt med svovel, og det å tilsette sukker var helt uaktuelt. Fokus på stedegenhet, ren frukt, gamle teknikker og høy kvalitet. En selvfølge i dag, men det var det ikke på 80-tallet.

De gamle er fortsatt av og til eldst. Og det gjelder så absolutt om Thévenet. Han har kun 5 hektar med vinmark, men leverer vin på høyde med alt annet fra Beaujolais. I dag lager han vin med sønnen Charly, og de produserer kun en Morgon som lages av far, og en Regnie som lages av sønnen. Produksjonen er økologisk og biodynamisk og avlingen er lav. Men det gjelder å være raskt ut om du ønsker en flaske, 2015-årgangen av Morgon ble lansert i dag (fredag 4 nov.) og det kom kun 840 flasker til Norge.

Jean-Paul Thévenet Morgon Vieilles Vignes 2015 | 240,-
Lettere tilslørt aromatisk med presis duft av mørkerøde frukter og bær. Klassisk Morgon på smak med karakterrik, saftig og konsentrert frukt. En vin som er robust og solid, men allikevel klokkeklar og delikat. Syrlig og lett tørrende avslutning. En strålende Morgon. Heia gamlegutta.

Mer snacks