Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN ELEGANT NEBBIOLO FRA VALTELLINA

ELEGANT NEBBIOLO FRA VALTELLINA

av Espen Nersveen
Dette er så utrolig godt. En roseduftende, transparent og lett-på-tå Nebbiolo fra det kjølige fjell-landskapet Valtellina. Rett og slett forførende.

Nord for Milano, mot grensen til Sveits, i Lombardia ligger Valtellina. Her dyrkes det i all hovedsak Chiavennasca, som er det lokale navnet på druen Nebbiolo. Men der utgavene i Langhe (Barolo, Barbaresco osv.) ofte har en knyttneves kraft og et grov-vevd teppe av tanniner så er det silkehanser og sjal av fløyel som gjelder hos ARPEPE. En sjeldent finslepen nebbiolo med en særdeles tiltrekkende friskhet og mineralitet.

Kanskje du skal ha en lett pastarett med noe kylling til middag, kanskje et lammelår, litt salami og noen faste oster eller rett og slett er keen på vin uten mat? Da er det bare å sprette korken på denne. Men så sant du ikke bor på Røa eller på Vinderen så er det via nettbutikken denne flasken anskaffes. Det er heldigvis fryktelig enkelt.

Arpepe Rosso di Valtellina 2014 | 280,-
Denne vinen sjarmerer og forfører med en elegant og kjølig rosepreget duft. Utrolig frisk og delikat fruktstil med rips, bringebær og kirsebær. En nydelig Nebbiolo med et lett tanninsk slør, samt en mineralsk og pent syrlig avslutning.

Mer snacks