Hjem SJØLVE LIVET SNASEN HELGELUNSJ

SNASEN HELGELUNSJ

av Espen Nersveen

Det er kanskje et paradoks, men noe av det jeg liker aller best er mat som ikke krever tilberedning. Ost, salami, skinke, et godt brød, olivenolje, osv. Ting som bare kan settes på bordet. Hell noe godt i glasset, inviter noen fine folk over og god stemning er nesten garantert. Det skader selvfølgelig ikke med en grønn salat eller en kjapp caprese til. Kanskje steke noen kyllingvinger og pølsebiter, men det er langtfra nødvendig.

Ser jeg skinkeplanke eller antipasti på en meny så krever det enorm selvdisiplin ikke å bestille det. Som regel i tillegg til maten jeg allerede hadde bestemt meg for. En smaksrik fennikelsalami, en moden epoisse, litt comté og pata negra. Et landbrød i grove biter, en ferskpressa olivenolje og litt flaksalt. Herregud, jeg får vann i munn bare ved å skrive om det.

Mat og vin er en glede, og det skal ikke kreve for mye. Så er du i beit for hva du skal diske opp med ved neste sosiale sammenkomst; kjøp inn snacks, en digg champagne og la livet nytes uten så mye innsats.

Mer snacks