Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN FANTASTISK LEKKER BEAUJOLAIS

FANTASTISK LEKKER BEAUJOLAIS

av Espen Nersveen
Bøsjåle er like i vinden som et forblåst bjørkeblad i september. Men i motsetning til høstføyka så ser ikke vinden ut til å stilne. Antall spaltemeter med omtale ser ut til å øke parallelt med kvaliteten i juicen, og så lenge prisene holder seg på dagens relativt moderate nivå så vil det nok være mange år før toppen av oppmerksomhet er nådd.

Julien Sunier er frisørsønnen fra Dijon som ønsket å beskjære drueklaser fremfor pannelugger og etablerte seg som vinmaker i 2008. Både han og hans yngre bror Antoine har på rekordtid etablert seg som to av de mest interessante produsentene i regionen. Julien produserer i dag ca. 36.000 flasker fra leide vinmarker og innkjøpte druer. Produksjonen er økologisk og bortsett fra litt svovel ved tapping så naturlig som mulig.

Dette er virkelig Beaujolais på sitt mest forførende. Fantastisk frukt med perfekt modning, elegante og saftige med druetypisitet og egenart. Drikkevennlig og matvennlig, og det til en pris på rett over 200-lappen.

Julien Sunier Beaujolais Fleurie 2014 | 233,- | 90 poeng
En sjarmbombe av en vin. Aromatisk, men ikke for frempå. Sødmefull, men også pent kjølig. Friske bringebær, jordbær og mørke plommer både på smak og duft. Saftig, men strukturert, med en digg, leskende og syrlig avslutning. Et strålende eksempel på hva druen Gamay og regionen Beaujolais har å by på når lagt i de rette hender. Drikker pent umiddelbart og etter noen år på langs.

Mer snacks

1 kommentarer

AU REVOIR BEAUJOLAIS! – Heia Mat oktober 30, 2018 - 19:54

[…] er kanskje først og fremst storebror Julien Sunier som har hentet inn de fleste overskriftene og superlativene så langt, men at Antoine lusker like […]

Det går ikke å kommentere