Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN SYREFRISK SAVENNIERES

SYREFRISK SAVENNIERES

av Espen Nersveen
Dersom du er glad i hvitviner som balanserer friskhet og fyldighet på en særs nennsom måte så er det bare å lese videre. Savennieres er alltid laget på druen Chenin Blanc fra Loire-dalen og det beste herfra er rett og slett helt utmerket. Viner som har litt kropp, men samtidig spenstig syre og flott konsentrasjon. De beste utgavene er også særs lagringsvennlige.

Innholdet til denne flasken er økologisk dyrket og kommer fra en bratt og sydvendt vinmark vendt ned mot elven Loire. Domaine du Closel har 12 hektar vinmark og vinene deres kjennetegnes ofte av en mineralsk karakter med god konsentrasjon.

Domaine du Closel La Jalousie Savennieres 2014 | 250,- | 89 poeng
Særdeles delikat, fast og syrefrisk Chenin Blanc som dufter av grønt eple, sitrus og mineralitet. Flott konsentrasjon, pen fylde, spenstig syre og smak av fersken. Tørr og delikat avslutning som sitter lenge.

En vin som vil kle en fiskerett der smør også er en viktig komponent. Kanskje laks med beurre blanc kan være noe?

Mer snacks