Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP SOMMERLIGE BARBERA’R

SOMMERLIGE BARBERA’R

av Espen Nersveen

I sommermånedene så ønsker mange lettere og friskere viner. De trenger ikke være voldsomt kompliserte, men heller lettdrikkelige og tilgjengelige. Til dette formålet er disse tre flaskene, alle laget på druen barbera, helt optimale. I tillegg er de veldig gunstig priset og særs fleksible i matveien. Alt av lyst kjøtt og lette pastaretter vil stortrives i selskap med disse go’sakene. At alle vinene er dyrket biodynamisk og tappet med svært lite eller helt uten svovel er nok også elementer som mange vil sette pris på.

Felles for de alle er at de kjennetegnes av en ren, frisk og saftig fruktkarakter. Kirsebær er en gjenganger i smaksnotater med barbera i glasset, og disse er intet unntak. Fin balanse mellom det syrlige og sødmefulle. Et par skiver salami, en liten bit parmesan og noe brød og olivenolje på terrassen med disse i glasset. Ja, da er det sommer da.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2015
Pris: 139,90,-
Varenummer: 4992201
Basisutvalget

En veldig innbydende vin som er fresh og drikkevennlig. Druetypiske og lett parfymerte aromaer av sursøte kirsebær, røde bær og urter. Vinen er veldig delikat, men har fortsatt en pen stofflighet. Sjarmerende og matvennlig tørrhet i avslutningen. En vin som i alle år har vært blant polets bedre kjøp, og det er den fortsatt. Finnes også i boks, men er best på flaske.

Carussin Un Litro Completo 2014
Pris: 165,- (1 liter)
Varenummer: 2244801
Bestillingsutvalget

Utrolig leken og frisk duft. Fremstår lett, fruktdreven og delikat. Druetypiske aromaer, men først og fremst en superjuicy, slank og saftig go’bit. Pent syrlig nerve, med fin sødme i frukten. Vektløs barbera-stil. God lengde, med delikat og tørr finish.

Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2015
Pris: 169,90,-
Varenummer: 3508201
Bestillingsutvalget

Frekk og interessant nese. Strukturert og kjølig barbera-frukt med innslag av noe vegetalt på duft. Bløt, rund og sødmefull frukt i munn. Juicy og digg. Strammer seg så ordentlig opp med superfresh kirsebærsyrlighet. Smatt, smatt, hvor blir det av pastaen? Mye vin for pengene.

Mer snacks

4 kommentarer

Pia august 25, 2016 - 10:25

Jeg elsker barbera! Kanskje fordi jeg jobbet på en vingård i Italia hvor barbera var hovedvinen deres… Jeg er veldig enig med hva du skriver om Asinoi i allefall! Også er den økologisk og, hvor konde er ikke det!
Nå fikk jeg lyst til å prøve ut de andre! Takk for tips! 😀

Espen Nersveen august 30, 2016 - 08:20

Kult. Barbera er digg. Alle disse tre er forøvrig økologiske om det skulle gjøre deg enda mer nysgjerrig.

Morten september 9, 2016 - 11:34

Det er pussig å se hvor godt Barbera selger her i Norge, mens i Sverige er det omtrent umulig å få tak i og salget er deretter.

Heia Mat – OVNSBAKT KVEITE MED LINSER OG SOYASMØR september 26, 2016 - 12:36

[…] fra Mosel og Julian Haart. Digg det ass, men en lettpåtå rødvin vil også funke fint. En slank barbera fra Piemonte eller kanskje en frisk go’bit fra […]

Det går ikke å kommentere