Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR OVNSBAKT GRESSKAR MED KRAFTKAR OG SOPP

OVNSBAKT GRESSKAR MED KRAFTKAR OG SOPP

av Espen Nersveen

Høsten er i anmarsj enten du ønsker den velkommen eller ei. Jeg har gradvis vendt meg til å sette pris på de forskjellige årstidene, det nytter jo uansett ikke å stritte i mot. Norge vil aldri ha 12 måneder med sommer. Så høsten omfavnes og de mørke og kjølige kveldene skal brukes foran peisen med god vin og god mat. Plutselig var ikke denne årstiden så ille allikevel.

gresskar02

Gresskar og sopp er to råvarer som definitivt hører hjemme nå på høsten. Og de er helt ypperlige sammen. Legg til den deilige norske osten Kraftkar, litt ruccola og vips så har du et måltid. Et lunt, mettende og kjøttfritt måltid. Denne mengden er fin til en familie på fire.

gresskar03

OVNSBAKT GRESSKAR MED SOPP OG KRAFTKAR

Høsten er i anmarsj enten du ønsker den velkommen eller ei. Jeg har gradvis vendt meg til å sette pris på de forskjellige årstidene, det nytter jo uansett ikke å stritte i mot. Norge vil aldri ha 12 måneder med sommer. Så høsten omfavnes og de mørke og kjølige kveldene skal brukes foran peisen med god vin og god mat. Plutselig var ikke denne årstiden så ille allikevel. GRØNNSAKER OG VEGETAR OVNSBAKT GRESSKAR MED KRAFTKAR OG SOPP European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 4.5/5
( 2 vurderinger )

Ingredienser

  • 1 muskat-/flaskegresskar
  • 300 g sopp
  • 150 g kraftkar eller annen blåmuggost
  • ruccola
  • et par laurbærblad
  • hvitløksfedd
  • timian
  • olivenolje
  • salt og pepper

Sånn gjør du det

- Skrell bort skallet til gresskaret. Del det i to og fjern frøene og det myke i midten. Skjær det så i passe store biter (2-3 cm).

- Legg gresskaret i en ildfast form sammen med noen fedd hvitløk, et par laurbærblad samt noen kvaster med timian. Hell over et par spiseskjeer med god olivenolje, vær raus med salt og pepper og vend alt sammen.

- Bak dette i ovnen på 190 grader i ca. 45 minutter. Vend litt rundt på gresskaret et par ganger underveis.

gresskar04

- Kutt soppen i passe store biter og stek de i ca. 5 minutter i litt olje og smør. Også her kan du være ganske raus med salt og pepper. Nam.

- Når gresskaret er ferdigbakt, mykt og digg så kan du la det avkjøle seg noe. De skal være lune, ikke varme. Hell så gresskaret, soppen, en neve med ruccola og revet ost over i en salatbolle. Vend sammen. Dryss over litt mer olivenolje og smak til med salt og pepper.

- Knallgod høstmat!

- Ble du forresten fysen på de rødbetene på bildet under her eller? Mekk de og da vel.

gresskar05

LagreLagre

Mer snacks

3 kommentarer

Marianne Johnsen november 14, 2017 - 18:54

Hei 🙂

Hva med god parmesan i denne retten?
Har ikke så mye erfaring med gresskar enda 🙂
God kvel.
Mvh
Marianne

Espen Nersveen november 16, 2017 - 10:05

Hei
Kan jo være greit å svare her også dersom andre lurer på det samme. En god parmesan vil nok også kle retten, det samme vil en lagret comte eller en rødkittost ala munkeby. 🙂

DÆVEN, HAR VI DRUKKET OPP ALT? – Heia Mat november 14, 2018 - 15:12

[…] Kanskje du kan prøve den til ovnsbakt gresskar med sopp og blåmuggost? […]

Det går ikke å kommentere