Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL PASTA MED TOMATSAUS OG AUBERGINE

PASTA MED TOMATSAUS OG AUBERGINE

av Espen Nersveen
Pasta, pasta, pasta, pasta. Jeg elsker deg for din raushet, tilgjengelighet og fleksibilitet. Hva skulle jeg gjort uten deg. I dag fikk tørket spaghetti selskap av tomatsaus, aubergine og en liten håndfull andre go’saker. Forholdsvis raskt, svært enkelt og veldig godt. Onsdagsmat.

Frua har et inderlig kjærlighetsforhold til aubergine, og jeg synes også det kan være knallgodt, men for mitt vedkommende er det viktig at den blir mør nok. Får den for lite varme så kan den få en litt gummiaktig konsistens, og det er ikke all verdens. Men når den er så mør som du vil ha den så går resten lekende lett.

Denne mengden er fin til 4 personer

auberginepasta02

 

INGREDIENSER

  • 400 g pasta
  • 2 stk aubergine
  • 1 boks hermetiserte tomater
  • 3-4 fedd hvitløk
  • en potte basilikum
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødvinseddik
  • olivenolje
  • parmesan

SLIK GJØR DU DET

– Kutt opp aubergine i mindre biter, 2 cm terninger er fint. Finkutt hvitløk og grovhakk en neve basilikum.

– Ha aubergine i en bolle og dryss over salt og en rause mengde olivenolje. Sleng gjerne inn noe annet krydder du har tilgjengelig som oregano, chili, pepper osv.

– Hell så aubergine og olje i en varm panne og fres i rundt 10 minutter. De blir da pent gylne i fargen og skal være ganske så møre.

– Tilsett så hvitløk, basilikum og kapers og fres videre i et par minutter.

– Bland inn rødvinseddik og bokstomater og det hele småputre i rundt 20 minutter til auberginene er perfekt mør. Smak til med salt, pepper, olivenolje og gjerne en skvis sitron.

– Kok spaghetti som anvist på pakken, som regel rundt 10 minutter. Hell så av vannet og legg pastaen over i tomatsausen. Bland sammen godt.

– Legg pasta med saus over på egnede tallerkener, riv over parmesan og dryss over litt basilikum. Det du har nå er et strøkent pastamåltid, men om du ønsker noe protein i tilegg så er det knallgodt med kyllingbryst fra Holte Gård eventuelt en godt krydret Salsiccia.

– God middag. Siden denne retten har sitt utspring fra Sicilia så kanskje fylle glassene med en rødvin fra Etna?

Mer snacks

1 kommentarer

Morten september 9, 2016 - 11:39

Det er så godt med slike italienske pastaretter med masse grønnsaker og gode krydderier.

Det går ikke å kommentere