Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP FANTASTISK MOSEL RIESLING

FANTASTISK MOSEL RIESLING

av Espen Nersveen

Julian Haart er noe så sjeldent som en ung kokk fra en restaurant med 3 Michelin-stjerner som la fra seg kokkekniven og plukket opp beskjæringssaksa. Altså, han sluttet som kokk og begynte som vinmaker. Første årgang var så sent som i 2011, og dagens flaske er fra 2015. Uten at jeg har spist maten hans så kan jeg ikke skjønne annet enn at han må være like flink med druer som han var med kjøtt og fisk.

Riesling fra Mosel gjort riktig (det motsatte av sukkerbombene fra 80-tallet) er rett og slett ellevilt godt. Du har den forførende duften som ofte er floral og preget av solmoden stenfrukt. Kombiner dette med en mineralitet så tilstedeværende at man nesten kan tygge på skiferstein og en syrlighet som griper tak fra slurk til svelg. Ja, da har man en digg vin da. Og det er nettopp det dette er. En skikkelig digg vin, som du kan drikke til omtrent alt. Sushi? Selvfølgelig. Kylling? Hvorfor ikke. Gris? Lett. Risotto med laks? Definitivt, det var nettopp det jeg drakk den til. Julian Haart er uten tvil en mann for fremtiden, som blir spennende å følge i årene som kommer.

Julian Haart Mosel Riesling 2015
Pris: 191,90
Varenummer: 1480001
Bestillingsutvalget

Det dufter friskt og elegant av blomster, epler og litt fersken. Mineraliteten gjør seg svært gjeldende og er smattbar i ettersmaken. Frukten er delikat med pen sødme, og fremstår akkurat passe fyldig. Som søstrene Kardashian, det er ikke fedme, men det er definitivt kropp. Den livlige syrligheten bærer hele veien og balanserer pent. Strålende tørr og syrlig avslutning. Nam.

Mer snacks

2 kommentarer

Heia Mat – OVNSBAKT KVEITE MED LINSER OG SOYASMØR september 26, 2016 - 12:53

[…] også helte jeg over litt soyasmør helt til slutt. I glasset hadde jeg en riesling fra Mosel og Julian Haart. Digg det ass, men en lettpåtå rødvin vil også funke fint. En slank barbera fra Piemonte eller […]

Heia Mat – RIBBE MED ASIATISKE SMAKER oktober 26, 2017 - 09:46

[…] på, men den bør ikke være altfor tørr. Noe rundt 20 g sukker er helt optimalt. Prøv f.eks. Julian Haart sin Moselriesling, Katharina Wechsler sin Feinherb eller Markus Molitor sin Feinherb. Alle disse vil funke […]

Det går ikke å kommentere