Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR OVNSBAKT RATATOUILLE

OVNSBAKT RATATOUILLE

av Espen Nersveen
Ovnsbakt ratatouille ass. Wow, det ble pokker så godt. Jeg har tidligere stort sett laget det i panne på en halvtimes tid, og det har vært godt, men dette tok kaka. Ekstremt mørt, dype smaker, rett og slett knalldigg.

Aubergine, squash, paprika og løk bakt i ovn i halvannen time og så blandet inn en tomatsaus som har stått og redusert i en time. Mat som lager seg selv. Dette må dere lage. Spis det for seg selv eller til noe lam, noe kjøtt fra grillen, noen digge pølser eller noe annet godt.

Denne mengden er fin til 2 sultne personer.

ratta02

 

INGREDIENSER

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 løk
  • 2 paprika i forskjellige farger
  • 2 bokser tomater
  • 2 never timian
  • 3-4 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Kutt aubergine, squash, løk og paprika i store og jevne biter. Legg de i en ildfast form og dryss over en raus mengde salt og olivenolje. Jeg gjentar; raus mengde.

– Stekes i ovn på 180 grader i halvannen time. Rør litt rundt i formen underveis.

– Når dette er i ovnen så lager du tomatsausen. Finhakk hvitløk og grovhakk en neve med timian. Fres dette raskt i en varm og dyp panne. Tilsett så to bokser med hermetiserte tomater og småkok dette i en times tid. Rør jevnlig. Det skal bli skikkelig redusert og få en tykk og fin konsistens. Smak så til med salt, pepper og sukker. En skvis sitronsaft er heller sjelden feil.

ratta03

 

– Når grønnsakene har stått omtrent halvannen time i ovnen så heller du tomatsausen over og blander godt. La stå i ovnen i 10 minutter til.

– Hell ratatouillen over på et serveringsfat og dryss over en neve med timian. Hugg innpå. Episk gode grønnsaker.

ratta04

 

Mer snacks

1 kommentarer

Johan september 18, 2016 - 23:07

Først takk for en super side Espen.
Pleier å lage den på omtrent samme måten selv. Hiver oppi noen rause biter med god, litt feit fetaost og noen sorte oliven. Kan anbefales

Det går ikke å kommentere