Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN FRISK OG RIK BURGUNDER

FRISK OG RIK BURGUNDER

av Espen Nersveen

Helt nord i Côte de Nuits i Burgund ligger landsbyen Marsannay, en appelasjon som først fikk sin geografiske beskyttelse (AOC) så sent som i 1987 og som verken har premier cru eller grand cru vinmarker. Men kjøper man vin fra de rette produsentene så kan man få fabelaktige viner til fordelaktige priser. Denne vinen er ikke direkte billig, men veldig, veldig snasen.

marsannayaudoin02

 

Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som holder hus i Marsannay. Cyril Audoin er mannen og ønologen som i dag driver foretaket, og som har løftet eiendommen til nye høyder.

DOMAINE CHARLES AUDOIN MARSANNAY 2013

  • Produsent: Domaine Charles Audoin
  • Vin: Marsannay
  • Land: Frankrike, Burgund, Marsannay
  • Drue: 100% Chardonnay
  • Årgang: 2013 (2014-årgangen i salg nå)
  • Alkohol: 13%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 5078401
  • Pris: 290,-
  • Poeng: 89/90

SMAKSNOTAT

Gyllengul farge. Innbydende og rik nese med gul stenfrukt, lime, litt treverk og mineraler. Delikat i munn, pent balansert og limesyrligheten blir med fra nesa. Fyldig og frisk frukt med aprikos som særlig fremtredende. Lang og fast avslutning. En deilig hvit burgunder som oppleves både rik, fyldig og frisk på en og samme tid. Den ble drukket over to retter med grillet sjøkreps og skrei sous vide. Funket topp. Mye vin for pengene.

Sjekk om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Mer snacks