Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR SKREI SOUS VIDE

SKREI SOUS VIDE

av Espen Nersveen
Skrei er nydelig. Torskens maraton-elskende fetter. En fisk som er saftig, kjøttfull og som flaker helt nydelig når den blir tilberedt riktig. Jeg har laget skrei mange ganger tidligere, men dette var første gang jeg tilberedte den sous vide. Det ble helt overlegent.

Fisk er ekstremt temperatursensitivt, og det skiller få minutter mellom en rå kjerne  og en tørr fisk. Ved å tilberede fisken skånsomt på en gitt temperatur så er du garantert perfekt resultat. Det har denne fisken fortjent. Mine stykker var på ca. 200 gram, og de hadde en jevn tykkelse. Fisken ble tilberedt i et vannbad som holdt 55 grader, og ble liggende der i 30 minutter. Resultatet ble en fisk så fløyelsmyk og delikat at jeg nesten fikk en liten tåre i øyekroken.

skreisous02

 

INGREDIENSER

  • 180-200 g fisk pr person
  • bacon
  • frosne erter
  • poteter
  • fløte
  • smør
  • salt og pepper
  • saus

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med fisken. Sett vannbadet på 55 grader. Salt fisken og vakuumpakk den. Legg i fisken når det er ca. 30 minutter til resten av middagen er ferdig.

– Jeg laget potetmos til da det er en sikker vinner hos småen hjemme hos oss. Kok poteter møre i vann, sil av, og spe inn fløte og litt smør. Om jeg ønsker den skikkelig fløyelsmyk så presser jeg de kokte potene gjennom en finmasket sil først.

– Kutt opp bacon i mindre biter og sprøstek de i en panne. Rett før servering så har du i frosne erter og vender de forsiktig inn i baconet.

skreisous03

 

– Siden jeg akkurat hadde spist grillede sjøkreps til forrett med smeltet smør og salvie så fortsatte jeg med det smøret som saus til denne retten også. Men en porsjon med smaksrikt soyanøttesmør hadde nok gjort seg svært godt.

– Legg opp en porsjon potetmos på hver tallerken. Klipp opp vakuumposen og legg på et fiskestykke på hver tallerken. En raus mengde med erter og bacon og et par spiseskjeer med smeltet smør eller soyanøttesmør og maten er klar. Nam.

Skrei er kun tilgjengelig frem til april så det gjelder å få inn noen porsjoner nå i sesong. Prøv deg frem med en rekke forskjellige tilbehør og sauser. Knallgodt.

Mer snacks

3 kommentarer

Heia Mat – FRISK OG RIK BURGUNDER februar 23, 2016 - 12:32

[…] rik, fyldig og frisk på en og samme tid. Den ble drukket over to retter med grillet sjøkreps og skrei sous vide. Funket topp. Mye vin for […]

Patrick februar 8, 2019 - 19:54

Fantastisk oppskrift!
Dette har blitt den nye favoritten når fisk skal fortæres, og sammen med et glass god hvitvin ble dette et festmåltid 🙂

God helg!

Line mars 10, 2019 - 14:32

Super oppskrift, tusen takk!
🙂

Det går ikke å kommentere