Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER SITRONKAKE I BRØDFORM

SITRONKAKE I BRØDFORM

av Espen Nersveen

Jeg har egentlig ikke noe voldsomt sug etter det søte i det daglige, det er liksom salt som er min craving. Når jeg først skal spise noe søtt så elsker jeg at det er friskt og syrlig i tillegg. Så alt med sitron går ned på høykant. Og denne kaken er intet unntak.

En av mine mest populære oppskrifter på denne bloggen er faktisk en søtsak med sitron, nemlig en sitronterte med marengs. Den er superenkel og superdigg. Men jeg blir ikke overrasket om denne rakkeren av en oppskrift kommer til å gi den konkurranse. Dette er en skikkelig saftig kake som smaker både søtt og friskt, og ikke minst som er enkel og forholdsvis rask å slenge sammen.

SITRONKAKE I BRØDFORM

Jeg har egentlig ikke noe voldsomt sug etter det søte i det daglige, det er liksom salt som er min craving. Men når jeg først skal spise noe søtt så elsker jeg at det er friskt og syrlig i tillegg, så alt med sitron går ned på høykant. Og denne kaken er intet unntak. DESSERT OG KAKER kake, sitron, sitronkake European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.8/5
( 47 vurderinger )

Ingredienser

  • 230 g smør
  • 230 g sukker
  • 3 sitroner
  • 3 egg
  • 230 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 6 ss helmelk
  • 200 g melis

Sånn gjør du det

- Det er viktig at smøret er romtemperert før du begynner. Du trenger også en brødform og litt bakepapir for å dekke formen. Sett ovnen på 180 grader.

- Med et zestjern eller rivjern så river du skallet til to av sitronene. Press saften av sitronene i en bolle og sett tilside.

- Bruk en kjøkkenmaskin eller en stor bolle med en håndmikser. Tilsett smøret, sukkeret og det revne skallet fra de to sitronene. Pisk dette sammen til en jevn og luftig masse. 

- Tilsett de tre eggene ett og ett og pisk det rolig inn. Blandes godt sammen.

- I en annen bolle så blander du sammen hvetemel, bakepulver og salt. Mens du pisker så tilsetter du halvparten av denne blandingen i et sakte og rolig tempo.

- Tilsett melken, og deretter resten av den tørre blandingen. Dette skal nå bare blandes forsiktig sammen. 

- Bruk en slikkepott og skrap alt innholdet over i en bakepapirkledd brødform. Sett den inn i ovnen og stek kaken i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke en tannstikker, fyrstikk eller lignende gjennom kaken uten at noe fester seg til den.

- La kaken hvile i 10 minutter. Stikk en rekke tynne hull over hele kaken, varier hvor dypt du lager hullene. Hell halvparten av sitronsaften fra de to sitronene over kaken. Jo jevnere du har laget hullene, desto mer jevnt blir sitronsaften fordelt. La kaken kjøle seg ned til romtemperatur.

- Bland den resterende sitronsaften sammen med melisen. Med en asparges- eller potetskreller så fjerner du skallet fra den tredje sitronen. Kutt skallet i strimler og tilsett glasuren. 

- Når kaken er romtemperert så heller du over glasuren, flytter kaken over på et egnet fat og deler i stykker. Hvor lenge kaken holder seg saftig aner jeg faktisk ikke da hele sulamitten ble spist opp på omtrent 10 minutter. 

Mer snacks