Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR KRABBE MED CHILIMAJONES

KRABBE MED CHILIMAJONES

av Espen Nersveen

Jeg fikk en variant av dette servert av min gode matvenn Eirik, og fikk lyst til å lage det selv. Sødmefullt krabbekjøtt blandet inn i spicy chilimajones med litt urter og andre go’saker. Og hele blandingen serveres på ristet eller grillet landbrød. Sjukt enkelt og sjukt digg.

Jeg lagde majonesen som jeg alltid gjør med ett helt egg, litt sennep, hvitløk, sitronsaft og solsikkeolje. I tillegg hadde jeg litt finhakket rød chili, og til slutt så smakte jeg til med sriracha.

KRABBE OG CHILIMAJONES

Jeg fikk en variant av dette servert av min gode matvenn Eirik, og fikk lyst til å lage det selv. Sødmefullt krabbekjøtt blandet inn i spicy chilimajones med litt urter og andre go'saker. Og hele blandingen serveres på ristet eller grillet landbrød. Sjukt enkelt og sjukt digg. FISK OG SKALLDYR KRABBE MED CHILIMAJONES European Print oppskriften
Nok til: 2 Forarbeid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 4.3/5
( 8 vurderinger )

Ingredienser

  • 1 ferdig renset krabbeskjell
  • 1 egg
  • 1 ss sennep
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • noen dl solsikkeolje
  • 2-3 vårløk
  • 1-2 reddik
  • 1 neve bladpersille
  • noen skiver landbrød

Sånn gjør du det

- Finhakk hvitløk og rød chili, og bland sammen med ett romtemperert egg og en spiseskje sennep. Spe med solsikkeolje til du har ønsket mengde majones. Smak til med litt ferskpresset sitronsaft og salt. Spe så inn sriracha-saus til du har ønsket spicyness på majonesen. Jeg tok 2-3 spiseskjeer om jeg ikke husker feil. - Skrap ut krabbekjøttet i en arbeidsbolle og spe inn chilimajones til du har en passe balanse mellom kjøtt og majo. Sånn rundt halvparten av hver er fint. - Finhakk vårløk og bladpersille og vend dette inn i krabbemajonesen. Snitt reddik i skiver til pynt. - Rist noen skiver landbrød eller grill de til de har blitt sprø og lett brent i kantene. Smør utover krabbemajonesen og moms innpå. En riesling med moden frukt, litt restsødme (feinherb eller kabinett) og høy syre vil være helt perfekt match her.

Mer snacks

1 kommentarer

Karin oktober 23, 2019 - 11:24

Det hørtes utrolig godt og digg ut😁

Det går ikke å kommentere