Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT REVET SVINENAKKE STEKT I OVN

REVET SVINENAKKE STEKT I OVN

av Espen Nersveen

Svinenakke har vært en favoritt i mange år nå. En råvare som smaker mye, som er lett å få saftig og samtidig koster lite er en vinnende troika. Her stekte jeg nakken på lav varme over mange timer og serverte den med potetmos og aspargesbønner. Enkelt og knallgodt.

Jeg har barna annenhver uke, og for å få alt til å gå opp den uka så er jeg avhengig av litt planlegging. Stort sett er jeg flink og handler inn alle middagene i forkant. Det sparer mye tid, men er også gunstigere økonomisk da alle vet at det koster penger å dra i butikken. Det gjør det også lettere å redusere matsvinn. Forrige søndag visste jeg at datteren min skulle spille fotballturnering og at hele dagen gikk med på kunstgresset. Så da er det jo perfekt med en middag som lager seg selv mens prinsessa dunker inn mål etter mål.

Jeg har flere oppskrifter på svinenakke her fra før, både delt som skiver fra grillen og som pulled pork fra grillen. Denne gangen skulle jeg steke den så lenge at jeg kunne rive den fra hverandre som pulled pork, men det skulle skje i ovnen og ikke på grillen. Voldsomt enkelt, men uhyre godt.

REVET SVINENAKKE

Svinenakke har vært en favoritt i mange år nå. En råvare som smaker mye, som er lett å få saftig og samtidig koster lite er en vinnende troika. Her stekte jeg nakken på lav varme over mange timer og serverte den med potetmos og aspargesbønner. Enkelt og knallgodt. KJØTT svinenakke, pulled pork European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 4.1/5
( 17 vurderinger )

Ingredienser

  • 600 g svinenakke
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik
  • 2 dl vann
  • 1/2 ss korianderfrø
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1/2 ss fennikelfrø
  • salt

Sånn gjør du det

- Sett ovnen på 120 grader, over og undervarme.

- Sett en keramisk gryte eller en annen gryte med tykk bunn og lokk på platen og få den god og varm.

- Salte nakken godt og brun den i litt nøytral olje i kjelen.

- Sleng korianderfrø, spisskummen og fennikelfrø i kjelen og rist det litt sammen med nakken. Bland sammen eddik, tomatpure, sukker og vann og hell dette i gryta.

- På med lokk og sett gryta inn i ovnen. La stå! Kjøttet er sjuuukt mørt etter 5-6 timer, men kjenn etter med en gaffel om du lett kan rive det fra hverandre, først da er det ferdig. Om kjøttet er ferdig før tiden så bare lar du det stå i ovnen, men senk temperaturen til 80 grader.

- Riv kjøttet fra hverandre med to gafler og vend det sammen med væsken som er igjen i gryta. Smak til med salt.

- Server med ønsket tilbehør. Jeg lagde bare en enkel potetmos og kokte noen aspargesbønner. Minstemann sier nei til all mat om dagen, men datteren min elsket det. Det gjorde jeg også om det skulle være noe tvil, og jeg er rimelig trygg på at det vil falle i smak hos deg og.

Mer snacks

3 kommentarer

Hanne Elise Sætre Høglend mai 31, 2019 - 13:52

Svinenakke er en av de beste delene på grisen. Sammen med ribba. Fett er digg, sånn er det bare. 😁 Eneste lille utfordringen er å få tak i hele nakker. Butikkene vil visst helst selge dem oppdelt i koteletter, så for å få et helt stykke må man ofte lete. Planlegging er på ingen måte mitt sterke felt, så derfor er retter av hel svinenakke sjelden på menyen. Hører dere det, alle ferskvaredisker der ute – vi ønsker oss hele svinenakker i disken! 😊

heiamat.no juni 10, 2019 - 08:16

Here is a fine prize for winning. heiamat.no
http://bit.ly/2KvLYoI

Marianne februar 13, 2020 - 08:38

@heiemat 🙂
Hva slags vin hadde du drukket til dette?
har tenkt å lage den til en «vinkveld»
Marianne

Det går ikke å kommentere